Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τον ΕΛΓΑ Κοζάνης για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

Περισσότεροι από 150 αγρότες της περιοχής Βερμίου του Δήμου Εορδαίας βρέθηκαν σήμερα στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές, που είχαν υποστεί στις καλλιέργειές τους, λόγω του παγετού τον περασμένο Απρίλιο.

Ζητούν επιτακτικά να τους δοθούν οι αποζημιώσεις περιγράφοντας τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες μήλων και κερασιών σε 25.000 περίπου στρέμματα των 4 χωριών του Δήμου Εορδαίας. Οι αγρότες ζητούν από την πολιτεία να αρθεί η αδικία, καθώς όπως τονίζουν σε άλλους νομούς ήδη ο ΕΛΓΑ προχώρησε στις αποζημιώσεις, σημειώνοντας ότι παρότι καταβάλλουν τις εισφορές των 90 ευρώ ανά στρέμμα, δυστυχώς μένουν μετέωροι μετά την ολική σχεδόν καταστροφή της παραγωγής τους.

Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τον ΕΛΓΑ Κοζάνης για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

Αυτήν την ώρα οι αγρότες, που μετακινήθηκαν στο κτίριο της Περιφερειακής αρχής, ζητούν την στήριξη του Περιφερειάρχη με τον οποίο επιδιώκουν να συναντηθούν.

Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τον ΕΛΓΑ Κοζάνης για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

Εντωμεταξύ το ερχόμενο Σάββατο οι αγροτικοί σύλλογοι Κοζάνης Βελβεντού Σερβίων θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και παράσταση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, με τα τρακτέρ τους ενώ στη συνέχεια θα προχωρήσουν στον κόμβο Λαρίσης και θα κλείσουν συμβολικά τον δρόμο.

ΕΡΤ Κοζάνης- Ρεπορτάζ: Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος