Δ. Μακεδονία: Τρία πύρινα μέτωπα σε Κοζάνη και Γρεβενά (video)

Σε εξέλιξη παραμένουν τρεις δασικές πυρκαγιές στη Δυτική Μακεδονία, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει τιτάνια μάχη για να περιορίσει τα μέτωπά της.

Εκτός από την πυρκαγιά στα όρια του Διλόφου και Πενταλόφου Κοζάνης και Σαμαρίνας Γρεβενών, που κατακαίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή από την Κυριακή και είναι η πιο δύσκολη πυρκαγιά, χθες Τρίτη 3 Αυγούστου σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές, στην Οινόη Κοζάνης η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, στη Ζωοδόχο Πηγή, στα όρια με την Ημαθία, που βρίσκεται σε συνθήκες εξέλιξης, και στο Φελλί Γρεβενών όπου βρίσκεται υπό πλήρη εξέλιξη ένα μέτωπο φωτιάς, το οποίο εκτείνεται σε μία απόσταση περίπου 15 χιλιομέτρων μέχρι και το Καρπερό.

Δ. Μακεδονία: Τρία πύρινα μέτωπα σε Κοζάνη και Γρεβενά (video)Παρά το δύσβατο της περιοχής στην περιοχή του Φελλίου οι πυροσβέστες έχουν δημιουργήσει με τη βοήθεια σκαπτικών μηχανημάτων αντιπυρικές ζώνες, ενώ η φωτιά χθες το βράδυ, λόγω και της αλλαγής της φοράς των ανέμων, είχε κατεύθυνση προς τον ποταμό Αλιάκμονα. Έχει ήδη έχει κάψει αρκετές χιλιάδες στρέμματα δρυός και κέδρων, ενώ μετά την αλλαγή της φοράς του ανέμου καίει χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4:30 το απόγευμα της Τρίτης 3 Αυγούστου κοντά στο Φελλί των Γρεβενών και γρήγορα επεκτάθηκε λόγω και των ισχυρών ανέμων σε μεγάλη έκταση, ανάμεσα στο Καρπερό και στον παλιό οικισμό Ελάφι.

Ήδη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν ζητηθεί εναέρια μέσα, προκειμένου να ελέγξουν τα τρία πύρινα μέτωπα, που είναι σε εξέλιξη.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος