Δ. Μακεδονία: Τη συνδρομή των δημάρχων ζητά ο περιφερειάρχης για τη γρίπη των πτηνών

Με επιστολή τους προς τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας και με αφορμή την εμφάνιση της γρίπης των πτηνών, ο περιφερειάρχης Γεώργιος Κασαπίδης, ζητά  τη συνδρομή τους, σε συνεργασία με τους προέδρους των Τ.Κ., να παρακολουθούν για τυχόν νεκρά πουλιά, εντός των διοικητικών ορίων των δήμων τους και να ενημερώνουν άμεσα τις οικίες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας. Ιδίως στις παραλίμνιες ή παραποτάμιες περιοχές.

Όπως αναφέρει στη επιστολή του ο κ. Κασαπίδης, ένα σοβαρό θέμα προέκυψε στα γεωγραφικά όρια της Περιφέρειας και αφορά στον φονικό ιό της γρίπης των πτηνών. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκατοντάδες πουλιά (κυρίως αργυροπελεκάνοι και κύκνοι), πέφτουν θύματα αυτής της επιδημίας, η οποία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς. Αυτό οφείλεται στο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού, που είναι πολύ πιο επιθετικό και φονικό.

Παράλληλα, ζητά από τους δημάρχους να συνδράμουν στην ενημέρωση των πολιτών και των κατοίκων των χωριών, που διατηρούν οικόσιτα πουλερικά, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες βιοασφάλειας, που έχουν εκδώσει οι κτηνιατρικές υπηρεσίες. Η κατάσταση, υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης, κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη και χρειάζεται η συνδρομή όλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος