Δ. Μακεδονία – Θ. Σκυλακάκης: «Πρόσθετα οφέλη από το πρόγραμμα απολιγνιτοποίηση και τις επενδύσεις»

Όπως είπε χαρακτηριστικά «η Δυτική Μακεδονία έχει ένα μεγάλο έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης που είναι η αποκατάσταση εδαφών της ΔΕΗ, όπου έχουν ξεκινήσει ήδη τα έργα και υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα με ένα ποσό άνω των 200 εκ. ευρώ», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει και «πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον που θα φέρει οφέλη πρόσθετα για του κατοίκους και προστιθέμενη αξία στην περιοχή».

Τα έργα από το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης αλλά και από τις επενδύσεις που θα έρθουν θα φέρουν πρόσθετα οφέλη στη Δυτική Μακεδονία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος βρέθηκε σήμερα (1/2/2023) στην πόλη της Κοζάνης, όπου είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπους των φορέων της Περιφέρειας.

Δ. Μακεδονία – Θ. Σκυλακάκης: «Πρόσθετα οφέλη από το πρόγραμμα απολιγνιτοποίηση και τις επενδύσεις»

Παράλληλα όπως ανέφερε «υπάρχει τεράστια ευελιξία στο Ταμείο Ανάκαμψης», φέρνοντας ως παράδειγμα «το αγροτικό κομμάτι, που είναι ύψους επενδύσεων 1 δις και το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο φέτος». Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης πρόσθεσε ότι στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς πληρώθηκαν 25 εκ. ευρώ επιδοτήσεις και παράλληλα προχωρούν γρήγορα προγράμματα, όπως αυτό της οικιστικής ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος