Δ. Μακεδονία: Συνάντηση Κλιμακίου ΤΕΕ/ΤΔΜ με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου

Η δυνατότητα συμβολής του Τμήματος Δυτική Μακεδονίας του ΤΕΕ στην υλοποίηση των δράσεων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, δεδομένου του ήδη υπογεγραμμένου Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Νίκος Συλλίρης και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, με τον Πρύτανη του καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη.

Ο Πρύτανης παρουσίασε τους άξονες δράσης για την επίτευξη των στόχων που ορίστηκαν, προκειμένου το Πανεπιστήμιο να είναι Ανθρωποκεντρικό, Ψηφιοποιημένο και Πράσινο με όραμα τις ποιοτικότερες σπουδές, επενδύοντας στη ζώνη της καινοτομίας, που θα ενισχύσει τους αποφοίτους του και θα τους κρατήσει κοντά του, ώστε να είναι σε θέση να συμβάλουν στην Ανάπτυξη της Περιοχής.

Επισημάνθηκε ότι το Πανεπιστήμιο ανέπτυξε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Πάφου, για να υλοποιήσει κοινά μεταπτυχιακά προγράμματα, ότι έχει στα άμεσα σχέδια του την ίδρυση Αγγλόφωνων τμημάτων, προκήρυξε διαγωνισμό (για την προώθηση της έρευνας) καλύτερων δημοσιεύσεων επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά, σχεδιάζει τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων αποφοίτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και έχει εγκαταστήσει σε όλες τις πόλεις ψυχολόγους για ολιστική μέριμνα των φοιτητών και του προσωπικού αλλά και για άλλους φορείς όπως για παράδειγμα αθλητικούς συλλόγους.

Τονίστηκε το γεγονός ότι το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών αξιολογήθηκε 2ο Πανελλαδικά μετά το αντίστοιχο τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά για τις κτηριακές εγκαταστάσεις στη ΖΕΠ υπολογίζεται πως θα παραδοθούν μέχρι τα τέλη του έτους, οπότε και θα εγκατασταθούν τα τρία τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής, δηλαδή τα τμήματα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Χημικών Μηχανικών.

Επίσης ο κος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, υπογράμμισε την καλή συνεργασία με όλα τα στελέχη της Τεχνικής Γραμματείας του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, καθώς και με τους αρμόδιους παράγοντες, σε θέματα απολιγνιτοποίησης, της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας. Προέκρινε τον χώρο του ΒΙΟΠΑ Ξύλου στην Κοζάνη, ως ιδανικό, για ανάπτυξη δράσεων συναφείς με την Πράσινη Ενέργεια και τον χώρο της πρώην ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα, για ανάπτυξη δράσεων σχετικών με την αποθήκευση Ενέργειας και την παραγωγή Υδρογόνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος