Ο σχεδιασμός και οι δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο 2024, συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη.
Στη σύσκεψη, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών, έγινε ενημέρωση για τα όσα προβλέπονται στον νόμο για την Πολιτική Προστασία και ειδικότερα για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας, (Π.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) αλλά και ενημέρωση για τη «Σύσταση Ομάδας Εργασίας για τη διαμόρφωση Σχεδίου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών και Διαχείρισης Κρίσεων στη Δυτική Μακεδονία», με απόφαση Περιφερειάρχη.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ομογενοποίηση διαδικασιών, ρόλων και συμφωνία επί της ροής εργασιών και αποφάσεων για την αντιμετώπιση καταστροφικών ή επικίνδυνων φαινομένων, με τη μορφή υλοποίησης τεχνικών έργων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος