Στο Ταμείο Παρακαταθηκών τα ταμειακά υπόλοιπα της ΠΕΔ

Την ταύτιση της με την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) για να πάνε τα ταμειακά της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αποφάσισε ομόφωνα το διοικητικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση,

Μέχρι τώρα τα ταμειακά υπόλοιπα ήταν κατατεθειμένα στην Τράπεζα Πειραιώς με επιτόκιο 1,25%, ενώ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το σταθερό επιτόκιο θα κυμανθεί στο 1,5%.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, Βίκυ Βρυζίδου, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αποτελεί πρόταση της ΚΕΔΕ, ενώ όπως τόνισε αν τα χρήματα πάνε στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως προτείνεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής, ενδεχομένως να υπάρχει πρόβλημα εκταμίευσης. Σύμφωνα πάντως με την Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής το κυμαινόμενο επιτόκιο στην Τράπεζα της Ελλάδος, για τα ταμειακά υπόλοιπα των δήμων, που θα είναι σε repos, θα ανέρχεται στο 3,25%.

Με την εγκύκλιο που έχει σταλεί σε όλους τους δήμους, δίνεται ως καταληκτική ημερομηνία η σημερινή (29/9/2017) για να κοινοποιηθούν οι αποφάσεις, διαφορετικά όπως επισημαίνεται θα υπάρξουν οι νόμιμες κυρώσεις.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος