Δ. Μακεδονία: Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αρχίζουν την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019 οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών και την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 ξεκινούν οι εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων, με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας – Γενικής παιδείας.

Στη Δυτική Μακεδονία οι μαθητές που θα πάρουν μέρος στις εξετάσεις, διεκδικώντας την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, είναι συνολικά 2.986. Οι 2.266 μαθητές των Γενικών Λυκείων θα εξεταστούν σε 18 εξεταστικά κέντρα και οι 720 μαθητές ΕΠΑΛ σε 5. Η διαδικασία των εξετάσεων υποστηρίζεται από 853 επιτηρητές εκπαιδευτικούς, ενώ στις αναγκαίες επιτροπές συμμετέχουν 256 εκπαιδευτικοί και το προβλεπόμενο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Στα Βαθμολογικά Κέντρα της Περιφέρειας  θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 284 εκπαιδευτικοί. Στο μήνυμά του ο Περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Θοδωρής Μαρδίρης, μαζί με τις ευχές του προς τους μαθητές για καλή επιτυχία, δίνει και τη διαβεβαίωση ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και φέτος έχει διασφαλίσει το κύρος, την αξιοπιστία και το αδιάβλητο των εξετάσεων. Επίσης η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει τους υποψήφιους και τους γονείς τους ότι, ήδη από τις 3/6/2019, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Δυτικής Μακεδονίας, έχει εξασφαλισθεί η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης από ψυχολόγους της Διεύθυνσης, καθημερινά και για όλη τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τις 09:00 έως τις 14:00, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ώρα έναρξης των εξετάσεων είναι στις 8:30 το πρωί και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος