Δ. Μακεδονία: Νέα εποχή για το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης

Tο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και του Φορέα Διαχείρισης του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης, παρέδωσε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, στους εκπροσώπους του Γεωπάρκου, ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιώργος Αμυράς, παρουσία και της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη.

Δ. Μακεδονία: Νέα εποχή για το Γεωπάρκο Γρεβενών-ΚοζάνηςΗ τελετή παράδοσης έγινε σε ένα από τα σημεία αναφοράς του Γεωπάρκου Γρεβενών-Κοζάνης, στο επιβλητικό φαράγγι της Πορτίτσας Σπηλαίου Γρεβενών και στο ομώνυμο Πέτρινο Γεφύρι, όπου παρευρέθηκαν επίσης η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Ιωάννης  Μητσόπουλος, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, οι δήμαρχοι Γρεβενών και Δεσκάτης, Γιώργος Δασταμάνης και Δημήτρης Κορδίλας, αντίστοιχα και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Γεωπάρκου, Άννα Ράσσιου και Άννα Μπατζή.

Δ. Μακεδονία: Νέα εποχή για το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης«Πρόκειται για ένα Μνημόνιο που ανοίγει το δρόμο για την προστασία του Γεωπάρκου και την ανάδειξη του οικοτουρισμού», ανέφερε ο κ. Αμυράς, και αφού το χαρακτήρισε ως «το 6ο πετράδι του στέμματος του δικτύου των Γεωπάρκων της Ελλάδας που εντάχθηκε στο Παγκόσμιο δίκτυο», έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη φιλοδοξία του Υπουργείου, ώστε τα έξι πλέον αναγνωρισμένα από την UNESCO Γεωπάρκα της χώρας μας «να γίνουν πόλος ερευνητικής δουλειάς Ελλήνων και ξένων επιστημόνων».

Από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, αφού τόνισε ότι θα είναι «έμπρακτη η στήριξη του Υπουργείου για τα Γεωπάρκα» επεσήμανε ότι μέσα από τη συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα υπάρξει «ειδική στρατηγική ώστε τα Γεωπάρκα να ενισχυθούν και μέσω του δικτύου του ΕΟΤ για να προχωρήσει η διάχυση της πληροφορίας σε όλο τον κόσμο».

Μάλιστα οι δύο υφυπουργοί κάλεσαν του δημάρχους Γρεβενών και Δεσκάτης να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες μελέτες με οργανωμένες δράσεις για την ανάπτυξη του Γεωπάρκου, ώστε αυτές να ενταχθούν για χρηματοδότηση στα προγράμματα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Δ. Μακεδονία: Νέα εποχή για το Γεωπάρκο Γρεβενών-ΚοζάνηςΤο πρωί της Παρασκευής η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη συνοδευόμενη από τον βουλευτή Γρεβενών, Ανδρέα Πάτση πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Μητροπολίτη Γρεβενών κ.κ. Δαβίδ, από τον οποίο ζήτησε και τη δική του συνδρομή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή της από τις απόψεις του, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Δαβίδ «είναι ιερός σκοπός να προστατεύσουμε όλοι μας όχι μόνο την υγεία μας, αλλά και την υγεία των συνανθρώπων μας».

Στη συνέχεια η κ. Ζαχαράκη μαζί με τον  υφυπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργο Αμυρά επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Γρεβενών, Γεώργο Δασταμάνη και αμέσως μετά ένα πρότυπο τυροκομείο.

Ο κ. Αμυράς έκλεισε την επίσκεψη του στην Περιφερειακή Ενότητα των Γρεβενών με τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη και τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Γιάννη Γιάτσιο, όπου συζήτησαν, τόσο για την πράσινη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και την εξέλιξη του έργου των δασικών χαρτών όσο και για την ανάδειξη της μοναδικής βιοποικιλότητας της Περιφέρειας.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη ήταν το Παλαιοντολογικό Μουσείο της Μηλιάς Γρεβενών, όπου εκτίθενται μοναδικά ευρήματα στον κόσμο, όπως είναι και οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες μαστόδοντα στον κόσμο, που ανήκουν σε προβοσκιδωτό 3 εκατομμυρίων ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος