Δ. Μακεδονία: Νέα 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

Νέα 24ωρη απεργία, αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, ημέρα ψήφισης του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά, έχε κηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.. Το Ν.Τ. Κοζάνης της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία μέλη του να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία, δείχνοντας την αντίθεσή τους στο νέο αντεργατικό και αντιλαϊκό, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

Συλλαλητήριο στην πλατεία Αιμιλιανού (Κεντρική) στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει το ΝΤ Γρεβενών της ΑΔΕΔΥ και τα Σωματεία, «ενάντια», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που κτυπάει τις πλέον εμβληματικές και αιματοβαμμένες κατακτήσεις του εργατικού κινήματος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτές του 8ωρου, της 5ημερης εργασίας, της Κυριακάτικης αργίας και του δικαιώματος στην απεργία».

Εν τω μεταξύ η ΓΣΕΕ, θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου στάση εργασίας από τις 13:00 έως τις 17:00.

Επίσης 24ωρη απεργία για αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου έχει ανακοινώσει το ΠΑΜΕ το οποίο διοργανώνει και συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις. Κάλεσμα να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης απευθύνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης, προκειμένου όπως τονίζει να μην επιτραπεί να μην περάσει η κατάργηση του 8ωρου, της Κυριακής αργίας, να μην εφαρμοστούν τα εξοντωτικά ωράρια που μας γυρνάνε 150 χρόνια πίσω και να μην καταργηθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος