Μ. Δημητριάδης: Σχέδιο στρατηγικής αποκατάστασης λιγνιτικών πεδίων

Την   ανάγκη να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019, η επεξεργασία  του σχεδίου  στρατηγικής αποκατάστασης των  λιγνιτικών  πεδίων  στην  Δυτ. Μακεδονία, επεσήμανε  σε δηλώσεις  του στην   ΕΡΤ   Κοζάνης, ο Βουλευτής   ΣΥΡΙΖΑ  της Π.Ε  Κοζάνης  Μίμης  Δημητριάδης.

«Είναι  λάθος  ότι  δεν υπήρξε  ποτέ  μέχρι σήμερα  ένα τέτοιο  σχέδιο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά  ο κ. Δημητριάδης, τονίζοντας   ότι  «αφορά μία έκταση  500.000  στρεμμάτων που πρέπει να  αποκατασταθούν», προκειμένου μέσα  απ  αυτό να  προσδιορίζονται  οι χρήσεις γης, καθώς και οι  οικιστικές, επιχειρηματικές και παραγωγικές αποτυπώσεις και δραστηριότητες στο ευρύτερο φυσικό περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, το  σχέδιο στρατηγικής αποκατάστασης των λιγνιτικών πεδίων,  αφορά  έκταση  500.000  στρεμμάτων  που πρέπει  να  αποκατασταθούν και  η επεξεργασία  του  έχει ήδη ξεκινήσει, περιλαμβάνοντας  το αρμόδιο Υπιουργείο, τη  ΔΕΗ  και τους εμπλεκόμενους φορείς. «Αυτή η  διαδικασία θα  οδηγήσει  σύντομα σε μία  ενοποιημένη βάση δεδομένων, ώστε να προκύψει  το συνολικό στρατηγικό σχέδιο αποκατάστασης και να προσδιορισθούν και οι πόροι χρηματοδότησης του,  με την ευθύνη της Πολιτείας», σημείωσε ο  κ. Δημητριάδης, κάνοντας λόγο  για  τα «πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν στην περιοχή», στο νέο  τοπίο που δημιουργείται,   από τις εξελίξεις  στην λιγνιτική παραγωγή και τις αλλαγές του ενεργειακού  μείγματος

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος