Δ. Μακεδονία: Μέρα δράσης για την Παιδεία

Πανελλαδικές Δράσεις για την ανάδειξη των ζητημάτων της Παιδείας που -όπως αναφέρουν- αφορούν όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την κοινωνία, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, σε συνεργασία με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ), την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και την  Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

Για την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά), στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, θα πραγματοποιηθεί  κοινή συγκέντρωση, σήμερα Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022 στις 13:00, στην Κεντρική Πλατεία της Κοζάνης. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων της Δυτικής Μακεδονίας στο Δημόσιο και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κήρυξε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Μεταξύ άλλων, στα αιτήματα της Πανελλαδικής Δράσης, περιλαμβάνονται: Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία – Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα χιλιάδες οργανικά κενά. Αυξήσεις στους μισθούς. Παιδαγωγική ελευθερία και Δημοκρατία στα σχολεία. Και κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος