Δ. Μακεδονία: Καλύτερη εικόνα των πυρκαγιών σε Γρεβενά και Κοζάνη (video)

Kαλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε Γρεβενά και Κοζάνη. Φαίνεται να περιορίζονται οι εστίες της φωτιάς τόσο στο Φελί Γρεβενών όσο και στο Πεντάλοφο του Δήμου Βοΐου καθώς και στην Ζωοδόχο πηγή του Δήμου Κοζάνης.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας Σωτήρης Κορέλας στην περιοχή των Δήμων Γρεβενών και Δεσκάτης όπου έχουν εκκενωθεί προληπτικά 6 κοινότητες από χθες, το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί, δεν κινδυνεύει κανένα από τα χωριά, ενώ σημαντική ήταν η βοήθεια των κατοίκων που συνέδραμαν με κάθε τρόπο τους πυροσβέστες που επιχειρούν στο σημείο, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες με τα αγροτικά τους μηχανήματα που κράτησαν μακριά τις φλόγες, όπως και στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Στην περιοχή του Πενταλόφου όπου η φωτιά καίει από την περασμένη Κυριακή, επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 15 οχήματα, η κατάσταση, αυτή την ώρα παραμένει δύσκολη αλλά ελεγχόμενη.

Στο μέτωπο της Ζωοδόχου Πηγής στο οροπέδιο της πατάτας στην περιοχή του Πολυμύλου, οι δυνατοί άνεμοι αναζωπύρωσαν τις διάσπαρτες εστίες καίγοντας σε μια μεγάλη ακτίνα χορτολιβαδική έκταση και συστάδες δέντρων, ελεγχόμενη η κατάσταση και εκεί όπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ συνέδραμαν κατά την διάρκεια της νύχτας κάτοικοι, στρατός δημιουργώντας επίσης αντιπυρικές ζώνες, ενώ υπάρχει αισιοδοξία μέχρι το βράδυ να σβήσει η φωτιά, εάν ευνοήσουν και οι συνθήκες.

Στην περιοχή του Σαρανταπόρου που ξέσπασε φωτιά στα όρια στα όρια των δυο ΠΕ Κοζάνης και Λάρισας παραμένει ένα πυροσβεστικό όχημα για επιτήρηση.

Τέλος ο κ. Κορέλας έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε οποιαδήποτε δράση στη φύση σε δάση και αλσύλλια, ενώ όπως ανέφερε το μόνο που χρειάζονται οι πυροσβέστες είναι κρύο νερό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος