Δ. Μακεδονία: Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου αναπτυξιακού νόμου (video)

Με στόχο να επικοινωνήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις προοπτικές, που φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος στην Δυτική Μακεδονία, ξεκινούν μια σειρά δράσεων ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με πρώτη την ημερίδα, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στην Κοζάνη.

Οι ευκαιρίες που ανοίγονται, οι διαδικασίες που απαιτούνται για τις ολοκληρωμένες προτάσεις των επενδύσεων στην περιοχή, βρίσκονται στο επίκεντρο της ημερίδας, παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος στην διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε, πως στόχος του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι να σταθεί δίπλα στον κόσμο της παραγωγής και της δημιουργίας, τον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, τον κόσμο των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Δ. Μακεδονία: Ημερίδα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία του νέου αναπτυξιακού νόμου (video)

“Βούλησή μας να βγει η περιοχή από την απομόνωση. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα με την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε65. Με τη διασύνδεση της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου. Με τις επενδύσεις που χρηματοδότησε η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, κάποιες από τις οποίες επισκέφθηκα χθες”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης επίσης επισημαίνοντας ακόμα:

“Οι δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες. Οι ενεργειακοί κραδασμοί της ρωσικής εισβολής ασκούν ήδη σοβαρές πιέσεις στην αναπτυξιακή διαδρομή όλης της Ευρώπης. Έχουμε, όμως, χρηματοδοτικά ευρωπαϊκά εργαλεία, όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης. Έχουμε ένα σημαντικό εθνικό εργαλείο, τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. Προχωράμε μπροστά και ψηλά και δεν αφήνουμε κανέναν πίσω”.

“Στην Δυτική Μακεδονία τα κίνητρα και τα ποσά που διατίθενται, είναι περισσότερα από κάθε άλλη εποχή αλλά και από κάθε άλλη περιφέρεια όχι μόνο της χώρας, αλλά και της Ευρώπης”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης. Πάνω από 6 δις εκατομμύρια είναι τα κονδύλια, που θα δημιουργήσουν ισχυρά κίνητρα για να διαμορφωθεί ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, που θα καθορίσει το παραγωγικό μοντέλο για τα επόμενα χρόνια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος