Δ. Μακεδονία: Γ. Αμανατίδης για 2ο κύκλου στήριξης των επιχειρήσεων γούνας

Εκδόθηκε χθες 20/04/ 2023 Προδημοσίευση της Δράσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο  «2ος κύκλος: Έκτακτη Επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Κοζάνης, Γιώργο Αμανατίδη, στον 2ος κύκλο  του προγράμματος περιλαμβάνονται  σημαντικά πιο ευνοϊκοί όροι συμμετοχής για τις επιχειρήσεις γουνοποιίας, που δεν είναι οπωσδήποτε εξαγωγικές.

Ειδικότερα και ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, προβλέπονται: Για τον υπολογισμό της πτώσης κύκλου εργασιών συγκρίνονται το Β’ και Γ’ τρίμηνο 2019 με το Β’ και Γ’ τρίμηνο 2022 (για να μετρηθεί η επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία).  Δεν απαιτείται εξαγωγική δραστηριότητα.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η πληρωμή δεν επηρεάζονται από την ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας. Και η συμμετοχή στο πρόγραμμα και η πληρωμή δεν επηρεάζονται από την ύπαρξη άδειας λειτουργίας, εφόσον απαιτείται.

Γενικά η 2η Πρόσκληση, αναφέρει ο κ. Αμανατίδης, είναι πιο ευέλικτη και ελκυστική για τους ενδιαφερόμενους, όπως ζητήθηκε και υπήρξε δέσμευση καθώς, αφορά σε μικρότερες επιχειρήσεις με διαφορετική διάρθρωση και οργάνωση από αυτές που συμμετείχαν στην 1η Πρόσκληση.

Όπως είπε ο κ. Αμανατίδης η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι δίπλα στις πολύ μικρές, στις μικρές, στις μεσαίες και στις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, ειδικά τώρα που το έχουν ανάγκη, όπως και κάθε άλλου κλάδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος