Δ. Μακεδονία: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων, δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχουν και φέτος, στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Στην πόλη της Κοζάνης, αύριο Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από τις 11.00 έως τις 14.00 έχει τίτλο «Οδηγώντας στο μέλλον με σεβασμό στο περιβάλλον και το συνάνθρωπο». Στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, μαθητές από Σχολεία, τηρώντας όλα τα μέτρα θα περάσουν από δύο σταθμούς: Στον πρώτο σταθμό συναντούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα του Δήμου Κοζάνης και μαθαίνουν για τα οφέλη της Ηλεκτροκίνησης. Στον δεύτερο σταθμό, μέσα από ένα βιωματικό σεμινάριο για τα προβλήματα όρασης από τον Σύλλογο Τυφλών Δυτικής Μακεδονίας, οι μαθητές βιώνουν την εμπειρία ενός ανθρώπου με προβλήματα όρασης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στη μετακίνηση του. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση της δράσης που προγραμματίζεται: «Ηχητικό Φωνητικό Σύστημα Προειδοποίησης για Άτομα με προβλήματα Όρασης, Κινητικά προβλήματα καιΠεζούς». Επίσης αύριο, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, θα γίνει πεζοπορία «Στα μονοπάτια του Μπέλλα στον Αϊ Λια» με τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Κοζάνης. Η πεζοπορία ξεκινά στις 16.30 από το αμαξοστάσιο του Δήμου.

Στην πόλη των Γρεβενών αύριο, 16 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, στην έναρξη της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Αναβαθμίζουμε τις γειτονιές μας». Εθελοντές του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών αναβαθμίζουν αισθητικά τον χώρο στο μνημείο του Θεοδωρίδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος