ertnews.gr

Δ. Μακεδονία: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

22/09 10:18
Δ. Μακεδονία: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις και οι δράσεις δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας», με κεντρικό σύνθημα για φέτος «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».

Στην πόλη της Κοζάνης σήμερα Τετάρτη  22 Σεπτεμβρίου, στην τελετή λήξης των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη η εκδήλωση με τίτλο «Η Κοζάνη στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα». Η τελετή λήξης λόγω covid θα είναι μια κλειστή εκδήλωση στην οποία ο Δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας θα μιλήσει για τη συμμετοχή του δήμου Κοζάνης στην Αποστολή της ΕΕ για τις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις έως το 2030». Επιπλέον, θα απονεμηθούν αναμνηστικά σε όσους συνεργάστηκαν για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το 2020, στην οποία ο Δήμος Κοζάνης κατέκτησε τη 2η θέση πανελλαδικά. Στις 18:30 θα ξεκινήσει από τον χώρο της βιβλιοθήκης, πεζοπορία στα μονοπάτια του Άη Λια, με τον Σύλλογο Ελλήνων Ορειβατών Κοζάνης.

Στις 19:00 το ΚΕΘΕΑ Δυτικής Μακεδονίας με Κινητή Μονάδα ξεκινά μία πορεία ενημέρωσης από την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη μέχρι την Κεντρική Πλατεία Κοζάνης. Την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι με τη συμμετοχή του κοινού, θα σταλεί το μήνυμα για πρόληψη από τις εξαρτήσεις. Μια εκδήλωση για την πρόληψη, την κινητοποίηση για θεραπεία, την άμβλυνση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Δήμου Κοζάνης για το 2021 κλείνει η «Συνωμοσία κρουστών», με το Σύνολο Κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης να περιδιαβαίνει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στην πόλη των Γρεβενών σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», θα υπάρχουν δωρεάν αστικές συγκοινωνίες από το ΚΤΕΛ Γρεβενών. Επίσης από τις 10:00 τις 12:00  θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές Α/βάθμιας εκπαίδευσης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Γρεβενών και την συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τις ίδιες ώρες (10:00 με 12:00), θα πραγματοποιηθεί η δράση «Περπατάμε και Αναγνωρίζουμε Μανιτάρια στο Πάρκο Μανιταριών», στην οποία θα συμμετέχουν από μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου με τον εκπαιδευτικό Γιώργο Κωνσταντινίδη (Πρόεδρο των Μανιταρόφιλων Ελλάδος). Στις 17:00  θα γίνει πεζοπορία στα μονοπάτια του μανιταριού, στο Καστράκι, με σημείο εκκίνησης το ξύλινο γεφυράκι. Στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με Μανιταρογιορτή στο Καστράκι.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version