Δ. Μακεδονία: Ερώτηση ΚΚΕ για προβλήματα σιτοπαραγωγών

Ερώτηση για τα προβλήματα των σιτοπαραγωγών στις ΠΕ Κοζάνης και Γρεβενών κατέθεσαν προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Στην ερώτησή τους αναφέρουν ότι οι αγρότες σιτοπαραγωγοί στις ΠΕ Γρεβενών και Κοζάνης βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, καθώς μέσα στην καλλιεργητική περίοδο ήρθαν αντιμέτωποι με τον παγετό και με την ανομβρία της άνοιξης, με αποτέλεσμα τη χαμηλή απόδοση της παραγωγής στο μαλακό και σκληρό σιτάρι τώρα που έχουν ξεκινήσει οι αλωνισμοί στα χωράφια τους (σε κάποιες περιπτώσεις δεν παίρνουν πάνω από 150 – 250 κιλά το στρέμμα ενώ σε κανονικές συνθήκες η απόδοση της παραγωγής τους ξεπερνούσε τα 400-500 κιλά).

Οι κ. Δελής και Στολτίδης ζητούν από τους Υπουργούς να τους ενημερώσουν, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση ώστε: “Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα εκτιμήσεις και οι καταγραφές του συνόλου των ζημιών. Να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν, με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και επαρκή χρηματοδότησή του με βάση τις ανάγκες, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, εφορία, τουλάχιστον μέχρι την καταβολή των αποζημιώσεων για τη χαμένη παραγωγή τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος