Δ. Μακεδονία- Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου: Μαθητικές Παρελάσεις μόνο με σημαιοφόρους και παραστάτες

Με παρελάσεις σε όλες τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου  28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021 με ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία και απότιση φόρου τιμής από μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, στα Μνημεία των Πεσόντων Ηρώων.

Αύριο Πέμπτη 28 Οκτωβρίου στην πόλη της Κοζάνης, στις 10:30 θα τελεστή η Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου. Στις 11:00 θα ψαλεί Επιμνημόσυνη δέηση στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, όπου θα ακολουθήσουν, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, από την Παρασκευή Κασκαμανίδου, Καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης και κατάθεση στεφάνων. Η παρέλαση, στην οδό Παύλου Μελά θα ξεκινήσει στις 12:00 και σε ότι αφορά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες, όπως και σε όλους του Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, με τις παρελάσεις να αρχίζουν,  στα Γρεβενά στις 11:30 και στην Πτολεμαΐδα και Καστοριά στις 12:00. Στην παρέλαση τόσο στην Καστοριά όσο και στο   Άργος Ορεστικό θα μετέχουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολικών μονάδων. Η απόφαση αυτή δεν επηρεάζει τη συμμετοχή των στρατιωτικών τμημάτων και των συλλόγων που θα παρελάσουν κανονικά.

Στις εκδηλώσεις που θα γίνουν, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν: Στην Κοζάνη, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης  Παπαδόπουλος. Στα Γρεβενά, όπου η παρέλαση θα γίνει κανονικά, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς. Στην Καστοριά, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδομών και  Ασύλου, Πάτροκλος Γεωργιάδης. Και στη Φλώρινα, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γεώργιος Σταμάτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος