Δ. Μακεδονία: Εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, στην Κοζάνη, η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής», της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (στη ΖΕΠ Κοζάνης), από τις 10 το πρωί, θα παραστούν και θα μιλήσουν: Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ,  Δημήτρης Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Πελοπίδας Καλλίρης, καθώς και εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Carsten Rassmussen .

Η εκδήλωση, αναφέρει η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, αποτελεί το έναυσμα για ένα δυναμικό ξεκίνημα στην εφαρμογή του σχεδιασμού για τη Δίκαιη Μετάβαση. Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι να ενθαρρύνει έναν εποικοδομητικό διάλογο με τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο μίας ανοιχτής και συμμετοχικής διαδικασίας.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν η πορεία κατάρτισης των Προγραμμάτων Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το Πρόγραμμα και η πορεία εφαρμογής του στη χώρα μας, καθώς και άλλες διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες για τη δίκαιη μετάβαση. Επίσης, θα παρουσιαστούν η πορεία αποκατάστασης των εδαφών στα λιγνιτικά πεδία, και η συγκρότηση των Εδαφικών Επιτροπών, σύμφωνα με τη διαμορφωμένη εταιρική σχέση των Εδαφικών Σχεδίων και του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ), www.eydam.gr με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος