Δ. Μακεδονία: Δημοπρατούνται οι πρώτες παρεμβάσεις στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

Με ονομαστική ψηφοφορία το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε ομόφωνα στη χθεσινή (9/1/2023) συνεδρίασή του, τη δημοπράτηση με ανοιχτό διαγωνισμό των πρώτων παρεμβάσεων στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, η οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σειρά παραμορφώσεων, τόσο στο οδόστρωμα όσο και σε ορισμένα τμήματά της.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συζήτησης, που ολοκληρώθηκε σήμερα (10/1/2023) τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν έλειψαν και οι εντάσεις αλλά και οι διαφορετικές προσεγγίσεις των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα, μετά τον εντοπισμό τοπικού προβλήματος που παρουσιάζεται στο έκτο βάθρο της γέφυρας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου, Θεόδωρος Καρυπίδης, που ψήφισε λευκό, διαφοροποιήθηκε γιατί όπως ανέφερε την ίδια ώρα που έχει μπει τεχνικός σύμβουλος για να εκπονηθεί η ολοκληρωμένη μελέτη, έρχεται αυτή η πρόταση, χωρίς να γίνει γνωστό αν συμφωνούν, τόσο το Υπουργείο Υποδομών όσο και ο τεχνικός σύμβουλος.

Η κ. Γεωργία Ζεμπιλιάδου, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης ψήφισε υπέρ της δημοπράτησης των παρεμβάσεων, με το όρο να είναι αυτή σύννομη και να υπάρχει και να υπάρχει και πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Υπέρ της δημοπράτησης ψήφισαν και οι επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Σαββουλίδης και Στέφανος Πράσσος όπως και τα μέλη της παράταξης του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος στην παρέμβασή του εγγυήθηκε ότι όλες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι σύννομες.

Μάλιστα ο κ. Κασαπίδης έκανε λόγο για «τη χαμένη περηφάνια της Περιφέρειας και της χώρας», που σώθηκε και εξήρε την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και το ΑΠΘ για το έργο που επιτέλεσαν ώστε να δρομολογηθούν αυτές οι παρεμβάσεις.

Για τεράστια απομόνωση της περιοχής έκανε λόγο ο δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου, ο οποίος τόνισε ότι «οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλη ταλαιπωρία» και ζήτησε να «επισπευτεί η λύση».

Σύμφωνα με το διδάκτορα καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Πανέτσιο, οι παρεμβάσεις που προτείνονται για να αντιμετωπιστεί το τοπικό πρόβλημα που παρουσιάζεται σε ένα τμήμα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, μπορούν να γίνουν με μικρό κόστος, που φθάνει περίπου στις 152 χιλιάδες ευρώ, αλλά και μικρή όχληση στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς θα υπάρχουν ολιγόωρες διακοπές τις ώρες που θα εργάζονται τα συνεργία. Μάλιστα όπως ανέφερε το τοπικό αυτό πρόβλημα δεν μπορούσε αρχικά να εντοπιστεί αλλά έγινε ορατό με σύγχρονα μηχανήματα, που διατέθηκαν από ιδιωτική εταιρία.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος