Δ. Μακεδονία: Διαδικτυακή εκδήλωση των Πράσινων

Διαδικτυακή εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου πραγματοποιεί το νέο κόμμα των “Πράσινων” σήμερα, Τρίτη 25 Μαΐου, στις 12:00, με θέμα: «Για συμμετοχική πράσινη μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία». Στη συνέντευξη θα γίνει η παρουσίαση της Πρότασης Διαλόγου για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία, με δικαιοσύνη και βιώσιμη ευημερία για όλους και όλες.

Τα βασικά σημεία της πρότασης θα παρουσιάσουν οι, Αλία Παπαγεωργίου, συν-εκπρόσωπος των Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος του Συμβουλίου και της Θεματικής «Οικονομίας», και Μιχάλης Πετράκος, αναπληρωματικό μέλος του Συμβουλίου. Από τον ευρύτερο οικολογικό χώρο της Δυτ. Μακεδονίας θα παρέμβουν, ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, και ο πρόεδρος της Οικολογικής Κίνησης Κοζάνης, Λάζαρος Τσικριτζής.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι «Πράσινοι», η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Για δεκαετίες η οικονομία της επικεντρώθηκε στον λιγνίτη, με βαρύ τίμημα στα θέματα του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας, της ανεργίας. Σήμερα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, καθώς κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν είχε προετοιμάσει την τοπική κοινωνία για τη μετάβαση και ο διαθέσιμος χρόνος είναι περιορισμένος. Το κυβερνητικό σχέδιο, αναφέρουν οι «Πράσινοι», έχει ανησυχητικές αδυναμίες και κενά, ενώ η εμμονή στο αέριο ανοίγει επιπλέον προβλήματα. Ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις υπάρχουν, υποστηρίζει το κόμμα των «Πράσινων», αλλά απαιτούν “να σκεφτούμε διαφορετικά”. Η πρόταση για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση φιλοδοξεί να ανοίξει τον διάλογο και για τη διαφορετική οπτική και τον νέο ρεαλισμό που χρειαζόμαστε, όπως αναφέρουν.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ