Δ. Μακεδονία: Χάνουν από μία βουλευτική έδρα οι ΠΕ Κοζάνης και Καστοριάς

Από μία βουλευτική έδρα χάνουν οι Εκλογικές Περιφέρειες Κοζάνης και Καστοριάς, με την τελευταία μάλιστα να καθίσταται μονοεδρική.

Τη νέα κατανομή των βουλευτικών εδρών, ανά εκλογική περιφέρεια, όπως προκύπτει από τα οριστικά αποτελέσματα της απογραφής του νόμιμου πληθυσμού – κατοικιών 2021 που εξέδωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον νέο εκλογικό χάρτη της χώρας, η Εκλογική Περιφέρεια Κοζάνης από τις πέντε έδρες χάνει τη μία και θα έχει τέσσερις, η Εκλογική Περιφέρεια Καστοριάς από τις δύο έδρες που είχε χάνει τη μία, ενώ δεν έχουμε αλλαγή στις βουλευτικές έδρες της Εκλογικής Περιφέρειας Φλώρινας, όπου διατηρούνται οι δύο έδρες, όπως και στην Εκλογική Περιφέρεια Γρεβενών, η οποία παραμένει μονοεδρική.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Εκλογών του Υπουργείου να προχωρήσει στη σύνταξη σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα αποτυπώνει τις μεταβολές στον εκλογικό χάρτη και το οποίο πρόκειται να εκδοθεί έως τις 10 Ιανουαρίου του 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος