Δ. Μακεδονία: Αυτοψίες του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές καλλιέργειών από το χαλάζι

Από σήμερα Δευτέρα θα μεταβούν στα σημεία όπου σημειώθηκαν ζημιές από τη χαλαζόπτωση της Παρασκευής κλιμάκια του ΕΛΓΑ για να διενεργήσουν αυτοψίες και να κινηθούν το ταχύτερο δυνατόν οι περαιτέρω διαδικασίες.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας την περασμένη Παρασκευή ήταν καταστροφικό στην ευρύτερη περιοχή του Τσοτυλίου και των Ιμέρων Κοζάνης, αλλά και περιοχών των Γρεβενών, όπως της Μηλιάς, του Βατολάκκου, των Αμυγδαλιών και του Τριφυλλίου, όπου ισχυρή χαλαζόπτωση και καταιγίδες σάρωσαν αγροτικές εκτάσεις, προκαλώντας σοβαρές ζημιές.

Οι αγρότες της περιοχής κάνουν λόγο για ολική καταστροφή σε καλλιέργειες όπως: σιτάρι, κριθάρι, φακές, ρεβίθια, αλλά και καρυδιές και αμυγδαλιές και ελιές, που χτυπήθηκαν από χαλάζι μεγέθους φουντουκιού, το οποίο έπεφτε συνεχόμενα για περίπου μία ώρα.

Οι καταστροφές έρχονται μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει ο αλωνισμός, με τους πληγέντες να ζητούν την στήριξη της Πολιτείας, ενώ επί τόπου βρέθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλη Χαρούμενο, για να διαπιστώσουν από κοντά την έκταση των ζημιών.

Εν τω μεταξύ κατολίσθηση σημειώθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο Επαρχιακό δρόμο Κοζάνης- Γρεβενών ανάμεσα στις τοπικές κοινότητες Πανάρετης του Δήμου Βοίου και Κιβωτού Γρεβενών. Ο δρόμος έκλεισε για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο αστυνομία και υπηρεσίες των Δήμων Βοίου και Γρεβενών φρόντισαν για την αποκατάσταση του δρόμου και την απόδοσή του σε κυκλοφορία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος