Αντιπαραθέσεις προέκυψαν στην Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας, κατά την πρόσφατες συνεδριάσεις, με την αντιπολίτευση να διατυπώνει ερωτήματα και αμφισβητήσεις για την ανάθεση μελέτης σχετικά με τις επιπτώσεις από την πιθανή εγκατάσταση μονάδας θερμικής επεξεργασίας δευτερογενών απορριμματογενών προϊόντων στην περιοχή.
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, υπήρξαν αμφιβολίες για την χρονική στιγμή της μελέτης, την έλλειψη σύγκρισης με τη Μονάδα Πτολεμαΐδα 5 και ισχυρισμοί για αδιαφανείς συζητήσεις με την Κυβέρνηση και τη ΔΕΗ. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, απαντώντας μέσω κοινωνικών δικτύων, υποστήριξε ότι οι δηλώσεις της αντιπολίτευσης ήταν παραπλανητικές και είχαν ως στόχο την αποπροσανατολιστική καθυστέρηση των διαδικασιών. Όπως αναφέρει, η μελέτη ήταν μέρος της δέσμευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και θεωρείται σημαντική για τη διαμόρφωση στρατηγικής και επιστημονικά τεκμηριωμένης άποψης για το μέλλον. Η προτεινόμενη μελέτη αποσύρεται λόγω της σε εξέλιξη διαβούλευσης, με το αρμόδιο Υπουργείο να ζητά παράταση διαβούλευσης έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2025.
Ο Περιφερειάρχης υπογραμμίζει ότι η συζήτηση για την μονάδα καύσης υπολειμμάτων ανακύκλωσης (SRF) είχε ήδη προταθεί και στηρίχθηκε από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου το 2021 και ότι τα αιτήματα της αντιπολίτευσης ταυτίζονται με τη σημερινή προτεινόμενη λύση.
Τέλος, η ΔΙΑΔΥΜΑ δεν έχει συμμετοχή στη διαδικασία, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από τον Περιφερειάρχη. Η συζήτηση για τη μονάδα θερμικής επεξεργασίας συνεχίζεται, με την Περιφερειακή Αρχή να καλεί για υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση του κοινού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος