Δ. Μακεδονία: Αλλαγή δεδομένων και νέος σχεδιασμός του Πανεπιστημίου από τον Σεπτέμβριο

Σε  νέο σχεδιασμό  θα  προχωρήσει το Πανεπιστήμιο  Δυτ. Μακεδονίας , από  τον ερχόμενο Σεπτέμβριο , μετά  την αποτίμηση από τις επιπτώσεις της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και στο πλαίσιο των νέων δεδομένων που δημιουργούνται από τις πολιτικές αποφάσεις για   την οριστική αναστολή των 6 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων στην Δυτ. Μακεδονία, καθώς και την απολιγνιτοποίηση  και μετάβαση της περιοχής.

Αυτό  τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας,   Θεόδωρος Θεοδουλίδης, προσθέτοντας ότι «πρέπει να ενισχυθεί άμεσα το Πανεπιστήμιο με νέες  προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθεί στον ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο που καλείται να έχει, στις νέες εξελίξεις».

Δ. Μακεδονία: Αλλαγή δεδομένων και νέος σχεδιασμός του Πανεπιστημίου από τον ΣεπτέμβριοΟ κ. Θεοδουλίδης  έκανε γνωστό ότι «αναμένεται στα μέσα Ιουνίου, η επίσκεψη στην περιοχή και στο Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας, του Υφυπουργού παιδείας και θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου», ενώ ανέφερε επίσης ότι «θα συμμετέχει το Πανεπιστήμιο στην διαδικασία για τα εδαφικά σχέδια , την ζώνη καινοτομίας και το πράσινο υδρογόνο στην περιοχή», υπογραμμίζοντας ακόμη ότι «ένας από τους βασικούς στόχους της πρυτανικής αρχής, είναι η διεθνοποίηση του ιδρύματος».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος