Δ. Μακεδονία: 2.845 υποψήφιοι στη μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου οι Πανελλήνιες Εξετάσεις 2023, για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (Γενικής Παιδείας), ενώ αύριο Παρασκευή στο ίδιο μάθημα θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.  

Στη Δυτική Μακεδονία συνολικά οι υποψήφιοι είναι 2.845 από τους οποίους οι 1.835 είναι απόφοιτοι των ΓΕΛ  και οι 1.010 των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα εξεταστούν σε 26 εξεταστικά κέντρα, 19 για τα ΓΕΛ και 7 για τα ΕΠΑΛ, ενώ θα υπάρχουν και δύο επιπλέον ειδικά εξεταστικά κέντρα ΓΕΛ, από ένα σε Κοζάνη και Φλώρινα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης οι υποψήφιοι είναι 1630, οι 1100 απόφοιτοι των ΓΕΛ και οι 530 των ΕΠΑΛ. Τα εξεταστικά κέντρα είναι 12, τα 9 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και τα 3 για αυτούς των ΕΠΑΛ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας οι υποψήφιοι είναι 465, οι 296 απόφοιτοι των ΓΕΛ και οι 169 των ΕΠΑΛ. Τα εξεταστικά κέντρα είναι 6, τα 4 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και τα 2 για αυτούς των ΕΠΑΛ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς οι υποψήφιοι είναι 485, οι 310 απόφοιτοι των ΓΕΛ και οι 175 των ΕΠΑΛ. Τα εξεταστικά κέντρα είναι 5, τα 4 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και το 1 για αυτούς των ΕΠΑΛ.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών οι υποψήφιοι είναι 265, οι 129 απόφοιτοι των ΓΕΛ και οι 136 των ΕΠΑΛ. Τα εξεταστικά κέντρα είναι 3, τα 2 για τους υποψήφιους των ΓΕΛ και το 1 για αυτούς των ΕΠΑΛ.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια  ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ θα στις 16 Ιουνίου.  Τέλος Ιουνίου προβλέπεται να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των γενικών μαθημάτων και λίγες μέρες αργότερα των ειδικών μαθημάτων. Μέσα στον Ιούλιο οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν το μηχανογραφικό δελτίο, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό  του υπουργείου Παιδείας, μέχρι τέλος Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος