Κοζάνη: Πρωτοβουλία πολιτών «η προσφυγιά δεν είναι επιλογή»

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών για τους Σύρους πρόσφυγες της Ειδομένης, όπου χθες στην ολοήμερη εκδήλωση, όπου δεκάδες πολιτών προσήλθαν στις αποθήκες του ΟΣΕ για να ενισχύσουν στην συλλογή τροφίμων αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης, συμμετέχοντας παράλληλα στις εκδηλώσεις «Γραμμή Κοζάνη -Ειδομένη». Η εκδήλωση περιλάμβανε δράσεις για παιδιά και εφήβους, ομιλίες, συναυλίες και επιτόπου συγκέντρωση και κατανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης. Ενδιαφέρουσες ήταν επίσης και οι ομιλίες από τους  Σπύρο Μαρκέτο – Ιστορικό με θέμα «Πρόσφυγες και Καπιταλισμός», Βασίλη Τσαρτσάνη – Κινηματογραφιστής με θέμα «Ειδομένη», του Μαζέν Σακούρ – Φοιτητή του ΤΕΙ Κοζάνης «Αναμνήσεις από τη Συρία» και Χασλάν Συριανός – Γιατρός Γ.Ν. Γρεβενών «Το σήμερα και το αύριο ενός λαού».

Ο κ. Καχλάν έκανε επίσης ανοιχτό κάλεσμα συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση, την ερχόμενη Παρασκευή  με στόχο να βρεθούν στον «φράχτη του θανάτου» όλο τω δυνατόν περισσότεροι πολίτες.

Παράλληλα έγινε κάλεσμα για την συνέχεια της βοήθειας αλλά και για την συμμετοχή του κόσμου στέλνοντας το μήνυμα «η προσφυγιά δεν είναι επιλογή» αλλά και η αλληλεγγύη είναι τρόπος ζωής και όχι μια προσπάθεια για φιλανθρωπία, όπως επεσήμανε το μέλος της Πρωτοβουλίας πολιτών Αλεξάνδρα Ανθοπούλου η οποία μίλησε στην ΕΡΤ Κοζάνης, τονίζοντας επίσης την σημαντική συμβολή του κοινωνικού φαρμακείου Κοζάνης που με την συνεργασία των γιατρών του κόσμου είναι εφικτή η βοήθεια που παρέχουν στους πρόσφυγες .

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ:Σύνταξη- Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος