Κοζάνη: Αποφασιστική η συνδρομή του Συμπαραστάτη του Πολίτη στο Δήμο

Σε τουλάχιστον 29 περιπτώσεις παρενέβη ο Συμπαραστάτης του Πολίτη στο Δήμο Κοζάνης, με τις μισές από αυτές τις περιπτώσεις να έχουν ήδη επιλυθεί. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κοζάνης η Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Κατερίνα Τσιοπάνου.

Η ίδια σημείωσε πως ο Συμπαραστάτης ασχολείται αποκλειστικά με την κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του Δήμου, δηλαδή με πράξεις ή παραλείψεις του Δήμου κατά παράβαση της υποχρέωσης του που απορρέει από το Νόμο ή γενική αρχή. Σε αυτές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η μη δίκαιη μεταχείριση, οι διακρίσεις, η κατάχρηση εξουσίας, η παράλειψη οφειλόμενης απάντησης, η άρνηση παροχής πληροφοριών και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Η κ. Τσιοπάνου σημείωσε πως ο συμπαραστάτης λειτουργεί στην ουσία ως ανεξάρτητη αρχή, με στόχο να βρει μια συμβιβαστική λύση κοινά αποδεκτή από τα αντιμαχόμενα μέρη. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στον συμπαραστάτη Δευτέρα – Πέμπτη 8:30 – 11:30, στο Δημαρχείο, Πλατείας Νίκης 1 , ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν στο Τηλ. 24610.50361.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Δέσποινα Αμαραντίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος