Κως: Τις πληγές της μετρά η τουριστική Κως

Με τους πιο δραματικούς τόνους περιγράφει η Ένωση Ξενοδόχων Κω τις επιπτώσεις στο νησί από την αθρόα εισροή προσφύγων και μεταναστών.
Με επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών κάνει λόγο για πρωτοφανή στη τουριστική ιστορία του νησιού αριθμό ακυρώσεων. Οι ξενοδόχοι σε μια πρώτη αποτίμηση μιλούν για 120 χιλ. διανυκτερεύσεις που έχουν ακυρωθεί από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51 χιλ. ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων. Ταυτόχρονα, οι απώλειες οικονομικά εκτιμούνται σε πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων και πολλαπλάσια για την υπόλοιπη οικονομία του νησιού.
Οι πτήσεις προς το νησί ματαιώνονται, με πιο χαρακτηριστική την ακύρωση πέντε πτήσεων από Ισραήλ (και για λόγους ασφάλειας) και τριών πτήσεων από Ιταλία, όπως επίσης ακυρώνονται προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και συνέδρια. Ο ρυθμός των κρατήσεων είναι μειωμένος κατά 60% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, που σημαίνει πως οι ακυρώσεις που λαμβάνονται για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη δεν ανανεώνονται.
Τα πρώτα μηνύματα σε προκρατήσεις για το 2016 από Μεγάλη Βρετανία είναι στο -60% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Πέραν τούτου, κάποιες κρατήσεις για το 2016 έχουν αρχίσει να ακυρώνονται (για παράδειγμα, ακυρώθηκαν 1.650 διανυκτερεύσεις σε ένα και μόνο ξενοδοχείο πολυτελείας της Κω).
Οι ξενοδόχοι, όπως τονίζουν, προκειμένου να μειώσουν τις απώλειες και κυρίως το γόητρο του νησιού ως τουριστικού προορισμού, έχουν προχωρήσει σε γενναιόδωρες προσφορές από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και έπειτα. Την ίδια ώρα, πολλές επιχειρήσεις έχουν αλλάξει την ημερομηνία κλεισίματός τους από μια έως τρεις εβδομάδες νωρίτερα και προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού. Η Ένωση πιο συγκεκριμένα αναμένει μείωση θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά 30% για τα δίμηνο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη σε σχέση με το 2014.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος