Κως: Διαδικασίες εξπρές για την ταυτοποίηση των προσφύγων

Σε εξέλιξη παραμένει η διαδικασία εξπρές για την ταυτοποίηση των Συρίων προσφύγων, που ξεκίνησε κάτω από αντίξοες συνθήκες και εν μέσω έντασης και επεισοδίων τη Δευτέρα το βράδυ, υπό την ευθύνη του κλιμακίου της ΕΛΑΣ από τον Κλάδο Αλλοδαπών. Χθες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για πάνω από 1.000-1.500 άτομα, ενώ στόχος του δεκαμελούς κλιμακίου της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, είναι στο τέλος της σημερινής ημέρας να έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 4.000 πρόσφυγες, προκειμένου να μπορέσουν να εγκαταλείψουν το νησί. Χθες αναχώρησαν από τη Κω με τα πλοία της γραμμής 1120 πρόσφυγες. Οι νέες αφίξεις αγγίζουν τις 150. Χθες, ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης, δήλωσε ότι τις απογευματινές ώρες η κατάσταση στο κέντρο του νησιού άρχισε να ομαλοποιείται.

Εν τω μεταξύ, ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας, με πρωτοβουλία του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συμμετοχή ναυτιλιακών εταιρειών, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, κυρίως κατά τις ημέρες κορύφωσης της επιστροφής των αδειούχων του Αυγούστου, μετά τις 15 του μηνός.
Όπως έγινε γνωστό, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πληρότητα των θέσεων κατά 80%, δεσμεύθηκαν να κρατήσουν διαθέσιμα κάποια εισιτήρια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος