Μεταποίηση
Βιοτεχνία καφέ ταχινιού και χαλβά μέσω Λίντερ
Σε βιοτεχνία εξελίσσεται η οικογενειακή επιχείρηση καφέ και ταχινιού, Ζαμπογιάννη στις Σάππες, με τη συμβολή του προγράμματος Λίντερ.
Στόχος πια της τρίτης γενιάς που έχει περάσει η επιχείρηση είναι η εξασφάλιση πρώτων υλών σε τοπικό επίπεδο και η άμεση μεταποίηση αυτής κυρίως σε ότι αφορά το σουσάμι και την παρασκευή από αυτό ταχινιού και του παραδοσιακού χαλβά. Ήδη έχουν ξεκινήσει να τους πλησιάζουν καλλιεργητές σουσαμιού, ενώ αυξάνονται σιγά σιγά οι ενδιαφερόμενοι να καλλιεργήσουν σουσάμι, μια καλλιέργεια που ενώ υπήρχε την εγκατέλειψαν οι Αγρότες λόγω των δυναμικών καλλιεργειών.
«Θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγή χωρίς να υποβαθμίσουμε την ποιότητα. Ήδη παράγουμε 25 τόνους ταχίνι, το οποίο φεύγει όχι σε μορφή εξαγωγών αλλά μέσω πελατών σε Γερμανία, Αυστραλία, Τουρκία αλλά και στο εσωτερικό σε Κρήτη Νάξο κι άλλες περιοχές. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αυξηθεί η ζήτηση του προϊόντος, μια και πολλοί καταναλώνουν το ταχίνι ως υπερτροφή, μετά τη στροφή του στην υγιεινή διατροφή».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης Αριάδνη Ζαμπογιάννη. Επι πλέον πρόσθεσε το αισιόδοξο είναι ότι θα ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος