Κομοτηνή:Στην εντατική το Νοσοκομείο

3ωρη ανοιχτή Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου από τις δέκα το πρωϊ έως τις 12 το μεσημέρι στο θυρωρείο του Γ.Ν. Κομοτηνής ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής για να καταγγείλει την αποδυνάμωση του Νοσοκομείου με την έγκριση μετατάξεων Νοσηλευτικού προσωπικού από το Υπουργείο Υγείας.

Κομοτηνή:Στην εντατική το Νοσοκομείο
Φωτογραφία από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Δ.Σ. του Συλλόγου διακρίνονται οι:Μ.Αποστολίδου,Α.Σπανός,Ε.Γαλαζούλα,Κ.Φιλιππίδης,Μ.Ντικούδη, Α.Αργιαντζίδου και ο γιατρός Μ.Παπαϊωακείμ. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το Δ.Σ. του Συλλόγου τονίστηκε ότι λόγω της έλλειψης προσωπικού σε λίγο καιρό το Νοσοκομείο θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας κλινικών.

“Είμαστε στα άκρα, φτάσαμε στο τέλος εποχής” ανέφερε η εκπρόσωπος των εργαζομένων Μαρία Ντικούδη σημειώνοντας ότι η ηγεσία του Υπουργείου με μεγάλη ευκολία και χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της τα ήδη 70 οργανικά κενά της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής προχώρησε σε υπογραφή 10 μετατάξεων, προβλέποντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα έπρεπε την ίδια στιγμή που υπέγραψε το Υπουργείο για απομάκρυνση υπαλλήλων από το Νοσοκομείο Κομοτηνής να φροντίσει για την αναπλήρωση τους από άλλους, άλλων παραμεθόριων περιοχών.

Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Κομοτηνής τα κενά ανέρχονται στο 37% του συνόλου των θέσεων, είναι το μοναδικό νοσοκομείο της Ροδόπης, καλύπτει τις ανάγκες 120.000 ανθρώπων,εφημερεύει κάθε μέρα όλο το χρόνο με προσωπικό “κουρασμένο και ταλαιπωρημένο” όπως ειπώθηκε. Στο ΤΕΠ εξυπηρετούνται 60.000 περιστατικά κάθε χρόνο, στα εξωτερικά ιατρεία αναζητούν τις υπηρεσίες των ιατρών 60.000 πολίτες, νοσηλεύονται στις κλινικές 9.000 ασθενείς για 38.000 μέρες ασθενείας συνολικά.
φώτο:Νοσοκομείο Κομοτηνής,φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος