Koμοτηνή:Σημαντικές συναντήσεις με υπουργούς Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΑΜ-Θ

Διαδοχικές συναντήσεις με κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης είχαν τις προηγούμενες ημέρες οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Την περασμένη Τρίτη οι Βουλευτές συναντήθηκαν με τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, υπεύθυνο για την διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Αλέξη Χαρίτση.
Στο επίκεντρο αυτής της συζήτησης βρέθηκε συνολικά ο Αναπτυξιακός Σχεδιασμός της Περιφέρειας, ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος που επίκειται να κατατεθεί σύντομα στην Βουλή και η διαχείριση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Οι Βουλευτές ζήτησαν από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης, τα προγράμματα του νέου πακέτου ΕΣΠΑ 2014-2020, να διατεθούν στην πραγματική οικονομία, σε έργα υποδομής, σε έργα που θα αφήσουν συνολικά ανεξίτηλο αναπτυξιακό στίγμα.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου ενημέρωσε πως τα «πεντάμηνα» απασχόλησης μετατρέπονται σε «οκτάμηνα».Οι συμμετέχοντες θα δικαιούνται λαμβάνειν επίδομα ανεργίας αν χρειαστεί στο μέλλον, τα προγράμματα κατάρτισης θα επικεντρώνονται από εδώ και στο εξής την δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας. Ενώ ο τομέας που θα επικεντρωθούν τα προγράμματα απασχόλησης είναι ο αγροδιατροφικός τομέας.
Τέλος προχωράει η διαδικασία δημιουργίας Περιφερειακών Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής Οικονομίας.
Παράλληλα, το Υπουργείο θα προχωρήσει και στην διεξαγωγή φόρουμ σε όλα τα περιφερειακά κέντρα της χώρα, όπου και θα αναδεικνύεται η δράση των Κοινωνικών Συνεταιρισμών.

Οι συναντήσεις των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης αναμένεται να συνεχιστούν όλο το επόμενο διάστημα με τους υπουργούς Υγείας και Τουρισμού.
Τη Δευτέρα θα γίνει η συνάντηση με τον Υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό, όπου θα ζητηθεί η πλήρωση θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπως δήλωσε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος