Κομοτηνή:Πικρός ο καφές για τους καφεπώλες

Τα παραδοσιακά καφενεία δοκιμάζονται σκληρά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Παρά το γεγονός ότι οι πελάτες επέστρεψαν και αναζητούν εκεί τον φθηνό καθημερινό τους καφέ οι καφεπώλες ζουν με την αγωνία της κάλυψης των εξόδων λειτουργίας, του ΦΠΑ και της εξεύρεσης τον ασφαλιστικών εισφορών τους.

«Όλα έχουν αλλάξει και η συνήθεια του καφέ επίσης» δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Γιώργος Πετροσιάν που διατηρεί παραδοσιακό καφενείο στην Κομοτηνή κάνοντας λόγο για καθοδική πορεία. «Πρέπει καθημερινά να είμαστε χαμογελαστοί, συμπονετικοί, καλοπροαίρετοι και συνεργάσιμοι με όλους τους πελάτες γιατί δεν δουλεύουμε πια με περαστικό κόσμο, αλλά με τους ίδιους και τους ίδιους πελάτες που μας εμπιστεύονται καθημερινά» σημειώνει προβληματισμένος.

Όπως επισημαίνουν οι καφεπώλες της Κομοτηνής η καθημερινή τους πια αγωνία είναι «πώς θα κυλήσει κι αυτός ο μήνας;» και συνήθως όπως σημειώνουν κυλά: «ψάχνοντας για τις εισφορές του ΤΕΒΕ». Μπορεί η συνήθεια του καφέ να μην έχει αλλάξει, σίγουρα, όμως, είναι πικρή για τους ίδιους τους καφεπώλες. Φώτο:Ο Γιώργος Πετροσιάν, Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος