Κομοτηνή:Με νέα εκθέματα το μοναδικό μουσείο καλαθοπλεκτικής της χώρας.

Με νέα εκθέματα εμπλουτίζεται το μουσείο καλαθοπλεκτικής της Κομοτηνής, το μοναδικό μουσείο που υπάρχει στην χώρα και παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρων Για όλο και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.Πρόσφατα το μουσείο εμπλουτίστηκε με μια τρισδιάστατη εικόνα του αγίου Γεωργίου που κατασκευάστηκε από φύλλα καλαμποκιού και αποκτήθηκε από την Βουλγαρία, ενώ ένα νέο καλάθι το οποίο θα έρθει στην Κομοτηνή έχει βρεθεί μεταξύ Σερβίας και fyrom.
Συνολικά στο μουσείο υπάρχουν σύμφωνα με τον υπεύθυνο και συλλέκτη Αντώνη Λιάπη 2000 εκθέματα τα οποία παρουσιάζουν και οικολογικό ενδιαφέρων καθώς η κατασκευές όλες γίνονται καθαρά από ανακυκλώσιμα οικολογικά υλικά και μόνο.

Το μουσείο καλαθοπλεκτικής που βρίσκεται στο Θρυλόριο είναι ένα ζωντανό μουσείο καθώς οι συλλογή του ανανεώνεται πολύ γρήγορα και δίνει έμφαση στην ανθρωπολογική κατασκευή κατι που δεν συμβαίνει σε άλλα μουσεία.
Στην Ευρώπη υπάρχουν άλλα 3 μουσεία, μουσείο όμως καλαθοπλεκτικής Ρωμά όπως είναι του Θρυλορίου στην Ευρώπη δεν υπάρχει κανένα άλλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος