Κομοτηνή:Η μπουγάτσα που γίνεται καθημερινά viral

Την «λαχταρούν» οι πρωινοί τύποι, αλλά και οι ξενύχτηδες. Άλλοι με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί κι άλλοι με κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο.

Το όνομά της προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη πογάτσα. Όπως κι αν την πεις ή να την παραγγείλεις το βέβαιο είναι ότι θα γίνεις κάτι παραπάνω από «φίλος» της.

Περισσότερα από 40 καταστήματα πώλησης μπουγάτσας λειτουργούν στην Κομοτηνή ανάμεσα στα οποία και πέντε εργαστήρια που κρατούν καλά κρυμμένα μυστικά για τις συνταγές που οι παππούδες και οι μπαμπάδες εμπιστεύτηκαν στους σύγχρονους ιδιοκτήτες.

Η Κομοτηνή διεκδικεί τα δικά της σκήπτρα στην παρασκευή της μπουγάτσας καθώς οι ιδιοκτήτες παρασκευής εργαστηρίων μπουγάτσας υποστηρίζουν ότι η μπουγάτσα της Κομοτηνής δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τις… «Celebrities» μπουγάτσες της Θεσσαλονίκης ή των Σερρών.

Ο Απόστολος Ρορόπουλος, αν και με σπουδές ψυκτικού, προτίμησε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση λειτουργίας παραδοσιακού μπουγατσοπωλείου ακολουθώντας πιστά την εκτέλεση συνταγών του πρόσφυγα παππού του. «Υπάρχουν μέρες που πουλάμε και 120 κιλά μπουγάτσα» δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής με ικανοποίηση σημειώνοντας ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που τα τελευταία χρόνια της κρίσης στράφηκαν στην δημιουργία και λειτουργία μπουγατσοπωλείων. Έτσι, η προσφυγική μπουγάτσα που αποτέλεσε αποκούμπι και νέα αρχή για τους ξεριζωμένους μικρασιάτες πρόσφυγες, τώρα δίνει νέες ελπίδες στους πληττόμενους από την κρίση και την ανεργία Έλληνες.
Φώτο:Ο κος Ρορόπουλος στο μέσο της φωτογραφίας πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του.
Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος