Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 11-02-2016

Πρωτογενής Τομέας
Συνεχίζουν στο μπλόκο στην Εγνατία οι Αγρότες
Μπλόκο στο κόμβο της Εγνατίας οδού στον Ίασμο έστησαν οι Αγρότες και αποκλείουν την κυκλοφορία κάθε μέρα από τις ώρες 12-2 το μεσημέρι και 7-9 το βράδυ. Σε ότι αφορά τον κόμβο του Τυχηρού στα Ελληνο-Βουλγαρικά σύνορα αυτός είναι κλειστός και ανοίγει για κάθε δύο ώρες για 10 λεπτά, προκειμένου να γίνεται αποσυμφόρηση της κατάστασης με τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.
Οι Αγρότες στα μπλόκα της Ροδόπης ξεκαθαρίζουν πως γίνονται συνελεύσεις κάθε πρωΐ και βράδυ, για να καθορίσουν τη στάση τους και προσπαθούν να διευκολύνουν όσο μπορούν τους οδηγούς που ταλαιπωρούνται.
Για την κάθοδο στην Αθήνα ελήφθη απόφαση να κατέβουν με λεωφορείο, χωρίς να αποδυναμώσουν το μπλόκο.
Σε ότι αφορά στην Ξάνθη θα είναι κλειστά στη γέφυρα του Νέστου, παλιά εθνική οδό Ξάνθης-Καβάλας 12-6 το μ.μ. Και την Παρασκευή θα είναι ανοικτά για όσους θέλουν να κατέβουν στην Αθήνα.

Υπουργικής Απόφασης για την Απογραφή Αγροτικών Μηχανημάτων
Υπεγράφη υπουργική απόφαση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάρκο Μπόλαρη, για την αναβολή εφαρμογής περιορισμών αντιρρυπαντικής τεχνολογίας για ελκυστήρες-τρακτέρ- και δόθηκε παράταση πενταετίας ως προς την υποχρεωτικότητα διατάξεων προστασίας έναντι ανατροπής για ελκυστήρες που έχουν ταξινομηθεί ή απογραφεί πριν τις 21-5-1998.
Η αναβολή αιτιολογείται τόσο λόγω της ζήτησης για τα παλαιότερης γενιάς αγροτικά μηχανήματα, όσο και γιατι δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να αποκτήσουν αγροτικά μηχανήματα με σημαντικά χαμηλότερο κόστος, διευκολύνοντας τους παραγωγούς και εισαγωγείς στην παρούσα οικονομική συγκυρία.

Παιδεία
Αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις
Όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του2016 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.
Η προθεσμία ορίζεται από σήμερα ως και την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) είτε με το παλαιό-καταργούμενο σύστημα είτε με το νέο σύστημα. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (11-29 Φεβρουαρίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Αυτοδιοίκηση
2250 ευρω το χρόνο τα bungalows της ακτής Φαναρίου
Δημοπρατήθηκαν τα 78 bungalows στο Φανάρι , από αυτά τα 61 εκμισθώθηκαν ενώ δεν υπήρξε ενδιαφέρον για τα υπόλοιπα 17 που θα επαναδημοπρατηθούν.
Όπως εξήγησε στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο αντιδήμαρχος Διοίκησης και προσωπικού Μανώλης Ταπαντζάς.
“Τα bungalows της ακτής Φαναρίου χωρίζονται σε 3 κατηγορίες ,αυτα που είναι πολύ κοντά στην ακτή και η τιμή εκκίνησης ορίστηκε στα 2250 ευρώ το χρόνο. Β κατηγορίας με τιμή εκκίνησης τα 1900 ευρω το χρόνο και Γ κατηγορία με τιμή εκκίνησης και εκμίσθωσης 1500 ευρω το χρόνο.
Ο χρόνος ενοικίασης θα είναι 2 συν 2 χρόνια ενω για τα 17 bungalows που έμειναν αδιάθετα θα ξαναγίνει δημοπρασία μέσα στον μήνα.

23 τόνους πορτοκαλιού στα σχολεία του Δήμου Αβδήρων
Την περασμένη εβδομάδα παραδόθηκαν 23 τόνοι πορτοκάλια από την Οργάνωση Παραγωγών “ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ” Α.Ε.Σ. Α.Ε., με έδρα την Πυργέλα Άργους, στο Δήμο Αβδήρων με σκοπό την δωρεάν διανομή τους σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, συνολικά σε 37 σχολικές μονάδες. Η διανομή θα διαρκέσει μέχρι αύριο σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων. Υπολογίζεται ότι θα διανεμηθούν πορτοκάλια σε 2.104 μαθητές του Δήμου Αβδήρων και κάθε μαθητής θα παραλάβει 10,5 κιλά πορτοκάλια.

Επαγγελματίες-Αλληλεγγύη
Καφές σε αναμονή
Καθημερινά προστίθεται κι από ένα κατάστημα στο “καφές… σε αναμονή” στην Κομοτηνή αλλά δεν επιθυμούν όλοι να μπουν στην λίστα που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, από την μεγάλη όμως προσφορά έχει προκύψει ενα πρόβλημα, πρέπει συνδεθούν όλες οι επιχειρήσεις μεταξύ τους ώστε ανά πάσα στιγμής ένας άπορος συμπολίτης να ξέρει ποιο κατάστημα έχει και τι σε αναμονή.
Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο ιδιοκτήτης του καφέ “Σβούρα” που βρίσκεται στην πλατεία αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου 37-39 κ. Κωσταρέλης .

Κινήματα
Εκλογές για τον Κοινωνικό Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Ξάνθης
Προσκαλούνται όλα τα μέλη του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση των μελών που θα γίνει το πρωί (11.00) της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου στο κτίριο της Φ.Ε.Ξ (απέναντι από το παλιό δημαρχείο).
Σκοπός της συνέλευσης είναι η εκλογή όσων θα στελεχώσουν τα διοικητικά όργανα του συνεταιρισμού (Διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο).

Σύλλογοι
Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής διοργανώνει τον ετήσιο χορό του το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:30΄ στη μουσική σκηνή ΄΄Αστραία ΄΄ στον Ίασμο.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει θρακιώτικη παραδοσιακή ορχήστρα με τους Βαγγέλη Παπαναστασίου και Νίκο Ζαπάρτα. Τιμή πρόσκλησης 15€ με πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό.
Τηλ. κρατήσεων 6937116677 και 2531084304.

Οι “Κατασκηνωτές” στη δράση “Εμβολια-ζουμε”
Οι “Κατασκηνωτές” συμμετείχαν για τρίτη χρονιά στη δράση “Εμβολια-ζουμε παιδιά ανασφάλιστα όχι απροστάτευτα” που υλοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας του δήμου Ξάνθης με την Μ.Κ.Ο “Αποστολή – Άνθρωπος” για τον εμβολιασμό παιδιών ανασφάλιστων γονέων, χρονίως ανέργων, καθώς και παιδιών που ζουν στην Ξάνθη χωρίς καμία ιατρική παρακολούθηση.
Πιο συγκεκριμένα, εθελοντές-μέλη των “Κατασκηνωτών” ετοίμασαν δέματα αγάπης, με είδη ένδυσης και παιχνίδια που συγκεντρώνει ο σύλλογος στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης “Κατασκήνωση αγάπης” και στη συνέχεια τα παρέδωσαν στα 26 παιδιά που

«Ξάνθη, πόλις ονείρων»: Τόπος συνάντησης των νέων και της μουσικής
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και η Ομάδα εθελοντών της Συνάντησης Μουσικών Σχολείων ανακοίνωσαν τη συνάντησης Μουσικών Σχολείων «Ξάνθη, πόλις ονείρων», η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος διάστημα 21-24 Απριλίου 2016.
Η φετινή διοργάνωση επιχειρεί όχι μόνο να συνεχίσει την μέχρι τώρα καλή προσπάθεια, βελτιώνοντας τις δεδομένες αδυναμίες και αναπληρώνοντας τις υπαρκτές ελλείψεις, αλλά να εμβαθύνει και να διευρύνει τα χαρακτηριστικά του θεσμού και προς νέες κατευθύνσεις.

Μπάμπης Στόκας την Παρασκευή στο καφε-μπαρ 8
Ο Μπάμπης Στόκας την Παρασκευή στις 10:30 μ.μ. 12 Φεβρουαρίου στο Καφέ Μπαρ 8 στην Κομοτηνή θα κάνει μια μουσική αναδρομή σε τραγούδια που τον χαρακτήρισαν: κομμάτια των Πυξ Λαξ που όλοι συνεχίζουμε να τραγουδάμε, επιλογή από τα λαϊκά που αγαπάει, τραγούδια της προσωπικής του διαδρομής, για να μας οδηγήσει τελικά στην πιο πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά, την «Αυλή των Τρελών», σε στίχους του Άλκη Αλκαίου.

Το διαμάντι της ανατολής
Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θεόδωρου Δεύτου “Τραπεζούντα Το Διαμάντι της Ανατολής” θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββατο στις επτά το απόγευμα από τις εκδόσεις Ωκεανός και τα Ποντιακά Σωματεία Ν. Ροδόπης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Φάνης Μαλκίδης, Δρ. Πολιτικών Επιστημών και η Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Ιστορικός. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Πολυλειτουργικό, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη με όπλα 73χρονος ημεδαπός
Συνελήφθη σε χωριό της Ροδόπης 73χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 73χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
1 περίστροφο
1 πιστόλι κρότου – λάμψης
2 κυνηγετικά όπλα, μαχαίρια και φυσίγγια

Κατασχέθηκαν 7.000 πακέτα τσιγάρα
Συνελήφθη στην Κομοτηνή 46χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και του νόμου περί ναρκωτικών.
Oι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του, εντόπισαν και κατέσχεσαν:
7.190 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
619 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 30.950 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
Αθλητική Ενημέρωση

Οι διαιτητές για Πανθρακικό και Ξάνθη

Ο Βότσιος από τη Δυτική Αττική θα διευθύνει τον αγώνα του Πανθρακικού με τον Πλατανιά στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Βοηθοί του θα είναι Απτόσογλου και Πυλαρινός και 4ος ο Παππάς.
Το παιχνίδι της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης την ερχόμενη Δευτέρα θα διευθύνει ο Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία με βοηθούς τους Γεωργαράκο και Σταυρουλλάκη και 4ο τον Σελίμο.

Στις 27 Φεβρουαρίου ο τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης

Για τις 27 Φεβρουαρίου ορίστηκε ο τελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της ΕΠΣ. Για άλλη μια φορά ο αγώνας θα είναι βραδυνός και θα γίνει υπο το φως των προβολέων και αναμένεται να τον παρακολουθήσει αρκετός κόσμος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος