Στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα πανελλαδικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν οι Αγρότες(Κτηνοτρόφοι-Μελισσοκόμοι και Αλιείς), ανάμεσα σε αυτούς και οι εκπρόσωποι Αγροτών από τη Ροδόπη.
ΣΤο διεκδικητικό πλαίσιο των Αγροτών συμπεριλαμβάνονται, η φορολόγηση των Αγροτών στο 26%, η προκαταβολή σταδιακά στο 100% και η κατάργηση του Αγροτικού πετρελαίου.
Να μπορούν να αποζημιώνονται οι καπνοπαραγωγοί μέσω ΠΣΕΑ.
Αυτό γνωστοποίησαν οι Αγροτο-συνδικαλιστικοί φορείς με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες.
Οι Αγροτο-συνδικαλιστικοί φορείς της Ροδόπης και συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ροδόπης, Μαργαρίτης Θεολόγου, τόνισε πως, «η περιουσία μας έχει χάσει κάθε αξία, καθώς οι έμποροι αγοράζουν με 25 και 30 ευρώ ένα ζώο από μια εκτροφή αιγοπροβάτων. Έχουν αφανισθεί οι εκτροφές από τις ζωονόσους, χωρίς πρόνοια για αναπλήρωση τους.
Ωστόσο μας ενημέρωσαν πως στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη…»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ροδόπης, κάλεσε σε συστράτευση και το Αγοραστικό κοινό, καθώς μέσω των Διατλαντικών συμφωνιών, επιχειρείται να περάσει ο έλεγχος της Διατροφής και της Παραγωγής, σε κάποιες πολυεθνικές εταιρείες με τη βοήθεια των συντηρητικών δυνάμεων της ΕΕ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος