Κομοτηνή:Αναστολή δραστηριοτήτων της Ελντοράντο και στη Θράκη

Την αναστολή των δραστηριοτήτων στις Σκουριές, αλλά τελεσίγραφο στην κυβέρνηση για την Ολυμπιάδα και το Στρατώνι Χαλκιδικής, προκειμένου να συνεχίσει τις εργασίες της εκεί αποφάσισε η Ελντοράντο γκολντ.

«Πρόκειται για μια νίκη των κινημάτων κατά των καταστροφικών έργων του Χρυσού κυρίως στη Χαλκιδική, αλλά και στην περιοχή της Θράκης και του Κιλκίς. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Η εταιρεία λόγω του ότι ο Χρυσός για το 2016 θα πάει κάτω από τα 1.000 δολάρια η ουγκιά, λόγω του ότι επρόκειτο να βγουν στον αέρα τεράστια ανομήματα, παραβάσεις, πρόστιμα, διοικητικές κυρώσεις, προσπαθεί να κάνει ένα συμμάζεμα των οικονομικών της προγραμμάτων».
Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου.
Ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε πως δεν υπάρχει σίγουρη δουλειά με τις μεταλλευτικές εταιρείες και πως η πιο σίγουρη επένδυση είναι η κάθε είδους επένδυση στον πρωτογενή τομέα.
Παράλληλα ανακοίνωσε πως μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016 θα παρουσιασθεί σε Κομοτηνή και Αλεξ-πολη, η μεγάλη δουλειά της φωτοαποτύπωσης της καταστροφής του αρχέγονου δάσους των Σκουριών, για να λάβει γνώση ο κόσμος τι σημαίνει«επένδυση χρυσού».
Μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ Κομοτηνής το μέλος της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά της εξόρυξης Χρυσού Ροδόπης-Έβρου, Ανέστη Στρατιάδη, ο οποίος κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στον όρο επένδυση και τι αυτό σημαίνει. “Είναι άλλο πράγμα η επένδυση και άλλο η καταστροφή. Να μην στέλνουμε στρεβλά μηνύματα στον κόσμο και στους εν δυνάμει επενδυτές. Και επιτέλους ας πάνε πρώτα να επισκεφθούν το έγκλημα που έχει συμβεί στις Σκουριές και καλείται η εταιρεία να πληρώσει 1,7 εκ ευρώ από 21 παραβάσεις, που κάποιοι τόσα χρόνια δεν έδιναν σημασία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος