Την ανάγκη εκκίνησης προσπάθειας για ανάδειξη και καθιέρωση πιάτων γαστρονομίας τα οποία να συμπυκνώνουν τις γεύσεις και τον πολιτισμό της περιοχής και ευρύτερα της Θράκης, ως ικανό πόλο έλξης επισκεπτών, επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματο-Βιοτεχνών, Ανέστης Βαφειάδης.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο κ. Βαφειάδης κάλεσε σε συστράτευση φορείς και πολίτες σε μια συλλογική προσπάθεια που πρέπει να ξεκινήσει για την ενσωμάτωση της γαστρονομίας, αλλά και άλλων δράσεων με έθιμα και εκδηλώσεις, σε μια συνολική πρόταση για προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών.
Τα πιάτα αυτά που μπορούν να αποτελέσουν τον «κράχτη» για τον γαστρονομικό μας πολιτισμό και τα οποία απαντώνται στην περιοχή της Θράκης, είναι ο περίφημος τσιγεροσαρμάς, ο κόκκορας με τις χυλοπίτες, το αρνάκι στο φούρνο ή στη γάστρα με ρύζι(σ.σ. στη Θράκη δεν είχαμε οβελία τη Λαμπρή), η υγρή μορφή της μαγειρίτσας, που μόνο στην περιοχή της Θράκης απαντάται, όπως, ο ξινός τραχανάς και τα διάφορα τουρσιά σκέτα ή μαγειρεμένα με κρέας.
«Όλα αυτά αποτελούν ισχυρά εφόδια για να πούμε στους εν δυνάμει επισκέπτες μας, Πάσχα στη Ροδόπη, αλλά και σε άλλες εορταστικές περιόδους», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Βαφειάδης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος