Ζωή Κοσμίδου: «Η Περιφέρεια δεν μπορεί να βάλει εισιτήριο στις εκδηλώσεις του Μεγάρου»

Θα μπορούσε να πει κανείς από φέτος στην Κομοτηνή μπήκε σε …κανονικότητα…(σ.σ. τουλάχιστον αυτό σίγουρα μπήκε), το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής!!!

Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, ήδη από πέρυσι τα Χριστούγεννα είχαμε απολαύσει κάποιες εκδηλώσεις που ταιριάζουν την υπόσταση αυτού του κτιρίου. Από πέρυσι είχε τεθεί επικεφαλής της επιχείρησης αναζωογόνησης του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΑΜ-Θ, Ζωή Κοσμίδου.
Φέτος η προσπάθεια εντατικοποιήθηκε κατά πολύ, προηγήθηκε δε και η ανάληψη της διαχείρισης του Μεγάρου από την Περιφέρεια, σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της πρώτα στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η κ. Κοσμίδου, από τα τέλη του Νοέμβρη είχαν προγραμματισθεί εκδηλώσεις μεγάλου …πολιτιστικού βεληνεκούς, επιχειρώντας έναν συνδυασμό μεγάλων ονομάτων, αλλά και αξιολογότατων σχημάτων και καλλιτεχνών της περιοχής.
Βέβαια, υπήρξαν πολλές γκρίνιες για την διανομή των προσκλήσεων, από πλευράς κοινού, καθώς άλλαξε ο τρόπος διάθεσής τους και δεν έγινε από τα βιβλιοπωλεία της Κομοτηνής.
Για τις δύο παραστάσεις -16:00 και 20:00 μ.μ. – του Καρυοθραύστη, την ερχόμενη Παρασκευή-27 Δεκεμβρίου- λειτούργησε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας σε χρόνο μηδέν-σ.σ. σε ένα τέταρτο της ώρας, όπως έγραψε και ο Παρατηρητής της Θράκης-εξαφανίστηκαν όλες οι προσκλήσεις!!!
Ζωή Κοσμίδου: «Η Περιφέρεια δεν μπορεί να βάλει εισιτήριο στις εκδηλώσεις του Μεγάρου»

(Καρυοθραύστης: από το αυθεντικό Μπαλέτο Θεάτρου Μόσχας.
Μουσική Πιοτρ Ίλιτσ Τσαϊκόφσκι και σε χορογραφία Μπόρις Μιάγκοβ)

…Όσοι το διάβασαν καθώς η ανακοίνωση της Περιφέρειας βγήκε την περασμένη Παρασκευή, ενώ η πλατφόρμα θα ενεργοποιούνταν την άλλη μέρα…
Από πολλούς ακούστηκε πως θα ήταν καλύτερο να υπάρχει εισιτήριο στις παραστάσεις , προκειμένου να κανονίσει ο καθένας μόνος του και… να μην επαναλαμβάνονται οι ίδιοι και οι ίδιοι στις παραστάσεις…
Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει από πλευράς της Περιφέρειας, καθώς δεν μπορεί να βάλλει εισιτήριο και να εισπράξει για λογαριασμό του Μεγάρου. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο αν υπήρχε ο Οργανισμός του Μεγάρου, που θα είχε και τον Καλλιτεχνικό Δ/ντη και όλο το επιτελείο των Συνεργατών, που θα έκαναν τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων σε ετήσια βάση, αλλά και θα μπορούσαν να …βάλλουν και το ανάλογο εισιτήριο για τις εκδηλώσεις…Όπως μας εξήγησε η κ. Κοσμίδου.
Αυτό προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει, καθώς όπως υποστηρίζουν στελέχη της Περιφέρειας αυτό είναι δύσκολο…και προκειμένου να μην μένει κλειστό το κτίριο, ειδικά τις μεγάλες εορταστικές περιόδους, η ηγεσία της Περιφέρειας αποφάσισε να ανοίξει τις πύλες του Μεγάρου και να νιώσουν οι πολίτες την αξία του.
Η κ. ΚΟσμίδου και οι συνεργάτες της έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δούλεψαν, -και πολλές φορές εκτός του καθημερινού τους αντικειμένου-προκειμένου να… πάρει ανάσα ο Χρυσός Πνεύμονας του Πολιτισμού και κυρίως να μάθει το κοινό της Περιφέρειας, ή και ακόμα καλύτερα, να εκπαιδευθεί και να συνηθίσει την σημασία και την αξία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, του τρίτου σε ολόκληρη τη Χώρα!!!
Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, είναι ένας μεγάλος πυλώνας Πολιτισμού…προς επένδυση… για όλη την Περιφέρεια, τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή και είναι το διαφορετικό στοιχείο που διαθέτει η Κομοτηνή-σε σχέση με τις γειτονικές πόλεις-και μπορεί να το αξιοποιήσει, ελκύοντας κόσμο με τις εκδηλώσεις, ή τα συνέδρια, ή και τα φεστιβάλ που θα μπορούν να προγραμματισθούν.

Η πίεση τώρα προς το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού, θα πρέπει να είναι προς την κατεύθυνση της ίδρυσης Οργανισμού και γενικά το σχήμα που πρέπει να υπάρχει για την ομαλή μετάβαση σε ένα κανονικό καθεστώς λειτουργίας!

ΥΓ: Δεν ξεχνάμε να υπογραμμίσουμε και την τεράστια συμβολή της Αναπτυξιακής Ροδόπης και του Δ/ντου της Στάθη Κεφαλίδη, για να γίνει αυτό το κτίριο, αλλά και να κρατηθεί τόσα χρόνια…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος