Ζ. Γαβριηλίδου: Τέλος η κάρτα σίτισης στο ΔΠΘ – Οι φοιτητές να κάνουν αιτήσεις σίτισης

Τέλος στην κάρτα σίτισης για τους φοιτητές του ΔΠΘ, μετά και την συνάντηση που είχαν οι φοιτητές με την αρμόδια αντιπρύτανη, Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Ζωή Γαβριηλίδου.

Η κ. Γαβριηλίδου επικοινώνησε και με τον Πρύτανη και τον πάροχο της σίτισης και η ανακοίνωση κατέβηκε από τον πίνακα που είχε αναρτηθεί.
Υπενθυμίζεται πως από την περασμένη Δευτέρα οι Φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, προκειμένου να σιτίζονται θα πρέπει να επιδεικνύουν κάρτα σίτισης.
Οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ενώ βρέθηκαν και με την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Ζωή Γαβριηλίδου, θέτοντας πως σε μια περίοδο και με την εξεταστική να είναι σε εξέλιξη, αλλά και τον οικογενειακό προϋπολογισμό με τις ανατιμήσεις και την ενεργειακή κρίση σε ρεύμα και καύσιμα, να τινάζεται στον αέρα, δεν γίνεται να επιβαρυνθούν επιπλέον οι Ελληνικές οικογένειες και οι φοιτητές. Από τους 7.000 φοιτητές μόνο οι 1.000 περίπου μπορούν να έχουν εκείνα τα κριτήρια που να τους δικαιολογούν την κάρτα σίτισης.
Επιπλέον έθεσαν και θέματα σοβαρά υποχρηματοδότησης, που αφορούν την σίτιση τη στέγαση και τις μεταφορές.
Από την πλευρά της τοποθετούμενη για το θέμα η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Ζωή Γαβριηλίδου, κάλεσε τους φοιτητές του Δημοκριτείου να σπεύσουν να κάνουν αιτήσεις για σίτιση, προκειμένου να δοθούν στον πάροχο της σίτισης οι ακριβείς εντολές με τα άτομα που θα σιτίζονται.
«Δεν υπάρχει κάτι άλλο για το θέμα της σίτισης, απλά ο πάροχος προέβη σε μια μονομερή ενέργεια, να αναρτήσει πως για την σίτιση χρειάζεται κάρτα, καθώς σε καθημερινή βάση οι φοιτητές που σιτίζονταν ήταν περισσότεροι από αυτούς που είχε λάβει ως εντολή. Τέλος καλό όλα καλά. Επαναλαμβάνω πως οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις και μόνο και όλοι θα σιτίζονται κανονικά χωρίς να χρειάζεται τίποτα άλλο», τόνισε καταλήγοντας η κ. Γαβριηλίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος