Υπόμνημα προς τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχ. Ιμπράμ

Να εξεταστεί η δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε παραγωγούς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜΘ που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19, ζητάει ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας της ΠΑΜΘ κ. Αχμέτ Ιμπράμ, σε υπόμνημα που απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Ιμπράμ ζητά να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου προκειμένου οι παραγωγοί της Περιφέρειας να είναι σε θέση να στηρίξουν την παραγωγική διαδικασία.
Στο υπόμνημα του κ. Ιμπράμ αναφέρεται:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε η πανδημία του COVID-19 έπληξε σημαντικά τον γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα της Περιφέρειας ΑΜΘ…
Συνέπεια των παραπάνω είναι οι αγρότες της περιοχής μας να είναι σε σοβαρή οικονομική δυσπραγία, ενώ ιδιαίτερα απελπιστικά είναι τα πράγματα για τους καπνοκαλλιεργητές, που μόνο στη Ροδόπη αριθμούν περί τις 8.000 οικογένειες, καθώς αυτοί έχουν μικρό κλήρο, άγονα χωράφια και μοναδική και βασική πηγή εισοδήματος την καλλιέργεια του καπνού!
Επισημαίνουμε ότι το 2020 είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που είναι μειωμένο το αγροτικό εισόδημα στην περιοχή μας.
Δυστυχώς επίσης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής μας αδυνατούν να επωφεληθούν από τα μέτρα ενίσχυσης έναντι των συνεπειών του COVID-19.
-Τέλος αρκετοί αγρότες δεν μπορούν να ενταχθούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή-4, διότι αδυνατούν να δείξουν μείωση εισοδήματος σε σχέση με το 2019 οπότε κι επλήγησαν από σφοδρή και εκτεταμένη χαλαζόπτωση, ενώ θα έπρεπε να εξαιρεθούν από αυτή την υποχρέωση, λόγω των φυσικών καταστροφών του 2019.
Κύριε Υπουργέ,
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης στους παραγωγούς των προαναφερθέντων αγροτικών προϊόντων της ΠΑΜΘ, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει το Υπουργείο (Ταμείο αλληλεγγύης, Ταμείο στήριξης λόγω πανδημίας, Μέτρο 21 ΠΑΑ κ.α.) ώστε να μπορέσουν οι παραγωγοί να στηρίξουν την παραγωγική διαδικασία.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος