Υπερηφάνεια για το βραβείο «Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης της χρονιάς»

«Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά που βραβευτήκαμε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαίδευσης Education Leaders Awards.» δηλώνει η κα Μαρία Λιπορδέζη «Τίτλος έκπληξη για μας ήταν η βράβευσή μας ως «Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης της χρονιάς» ο οποίος μας καθιστά πάρα πολύ χαρούμενους, αλλά μας γεμίζει και με ένα αίσθημα ευθύνης ότι πρέπει να φανούμε και τα επόμενα χρόνια αντάξιοι αυτού του τίτλου και να τον διατηρήσουμε » σημειώνει πανευτυχής.

«Θεωρούμε την αριστεία αρετή και είναι ωραίο ο καθένας να επιδιώκει την αριστεία στον τομέα του»

Υπερηφάνεια για το βραβείο «Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης της χρονιάς»
«Θεωρούμε την αριστεία αρετή και είναι ωραίο ο καθένας να επιδιώκει την αριστεία στον τομέα του» δηλώνει η Μαρία Λιπορδέζη στη φωτογραφία με την αδερφή της.

Η ίδια και η αδερφή της συνεχίζουν το έργο του πατέρα τους, του γνωστού διακεκριμένου και πολυγραφότατου μαθηματικού, που ξεκίνησε πριν σαράντα χρόνια. Μιλώντας για τις διακρίσεις που πέτυχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό σημειώνει: «Πήραμε το χρυσό βραβείο για την παροχή της βέλτιστης μαθησιακής εμπειρίας, ο οργανισμός που παρέχει την καλύτερη εμπειρία μάθησης στους μαθητές του μέσω αυτών που κάνει. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι λάβαμε το χρυσό βραβείο, έτσι οι καινοτομίες που εισάγουμε και όλες οι δράσεις που κάνουμε ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.» όμως οι διακρίσεις δεν σταματούν εδώ. Οι δύο νεαρές επιστημόνισες , ιδιοκτήτριες του Φροντιστηρίου 2001 Ορόσημο κράτησαν στα χέρια τους και το αργυρό βραβείο για την επιβράβευση της αριστείας. «Θεωρούμε την αριστεία αρετή και είναι ωραίο ο καθένας να επιδιώκει την αριστεία στον τομέα του γιατί έτσι θα μπορέσουμε σίγουρα να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο» δηλώνει . Αναφερόμενη στο χάλκινο βραβείο για τους χώρους του Φροντιστηρίου σημειώνει «ανταγωνιζόμασταν και ιδιωτικά σχολεία και κέντρα ξένων γλωσσών, συμμετέχουν σε αυτόν τον διαγωνισμό εκπαιδευτικοί οργανισμοί από κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης κι αυτό καθιστά την διάκρισή μας πολύ σημαντική.»

«Οι καινοτόμοι ανοίγουν δρόμους, οι δημιουργικοί τους κάνουν λεωφόρους, οι επίμονοι και οι εργατικοί φτάνουν σε νέες πόλεις και σταθμούς.»
Στεκόμενη στην διάκριση «Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης της χρονιάς» σημειώνει πως αυτό τους κάνει πάρα πολύ χαρούμενους, αλλά παράλληλα δίνει και ένα αίσθημα ευθύνης ότι δηλαδή «θα πρέπει να φανούμε και τα επόμενα χρόνια αντάξιοι αυτού του τίτλου και να τον διατηρήσουμε» και προσθέτει «Αυτός ο διαγωνισμός και οι διακρίσεις μας έδωσε μια σημαντική ώθηση γιατί πραγματικά όταν βλέπεις ότι επιβραβεύονται αυτά που κάνεις και οι κόποι σου θες να προσφέρεις ακόμη περισσότερα στους μελλοντικούς πολίτες του κόσμου, να εισάγεις κι άλλες καινοτομίες, να ανοίξεις νέους δρόμους, και να δώσεις και ένα πρότυπο σωστό ώστε να μπορέσουν να ακολουθήσουν κι άλλοι γιατί αυτός είναι ο στόχος του διαγωνισμού. Ήταν ένας Πανελλήνιος διαγωνισμός Εκπαίδευσης στον οποίον βραβεύονται εκπαιδευτικοί οργανισμοί που με τις πρωτοβουλίες τους επιτελούν σημαντικό έργο, με σημαντικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία, έχουν καθοριστική συμβολή στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης της χώρας και βραβεύονται διότι με το παράδειγμά τους δημιουργούν πρότυπα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όπως άλλωστε είπε η κα Διαμαντοπούλου: «Οι καινοτόμοι ανοίγουν δρόμους, οι δημιουργικοί τους κάνουν λεωφόρους, οι επίμονοι και οι εργατικοί φτάνουν σε νέες πόλεις και σταθμούς.» Είναι πολύ σημαντικό να φτάνουμε όλο και περισσότεροι σε νέες πόλεις και σταθμούς και να βάλει ο καθένας μας το λιθαράκι ώστε να χτίσουμε την Ελλάδα που ονειρευόμαστε στον 21ο αιώνα.». Όπως σημειώνει η κα Μαρία Λιπορδέζη αυτή η βράβευση αποτελεί το εφαλτήριο για να συνεχίσουν να επιδιώκουν την αριστεία και να πορεύονται με υψηλά οράματα συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης της χώρας με καινοτόμες πρακτικές, «γιατί αυτήν την παιδεία αξίζουν οι μελλοντικοί πολίτες του κόσμου.» όπως χαρακτηριστικά λέει.

ρεπορτάζ-κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος