ΥΠΑΑΤ – Σπ.Λιβανός: Είμαστε μαζί με τους καπνοπαραγωγούς, στη Ροδόπη

“Δεν θα αφήσουμε κανέναν Έλληνα χωρίς την αναγκαία στήριξη.», τόνισε χθες στη Βουλή ο ΥΠΑΑΤ, κ. Σπήλιος Λιβανός, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, κ. Ιλχάν Αχμέτ με θέμα: «Οικονομικές Ενισχύσεις για την ποικιλία καπνών ανατολικού τύπου (μπασμά) της Θράκης».

ΥΠΑΑΤ – Σπ.Λιβανός: Είμαστε μαζί  με τους καπνοπαραγωγούς, στη Ροδόπη«Είμαστε μαζί με τους καπνοπαραγωγούς, στη Ροδόπη, στο Αγρίνιο, στη Κεντρική Μακεδονία, σε κάθε περιοχή όπου φύεται ο καπνός. Το Υπουργείο, δε, έχει διαχρονικά στηρίξει τη καλλιέργεια καπνών «μπασμά» τόνισε ο Υπουργός.
Ο κ. Λιβανός επεσήμανε ότι το 2018 δόθηκαν de minimis ύψους 8,2 εκατομμυρίων € στους καπνοπαραγωγούς στην περιοχή της Θράκης, εκ των οποίων σχεδόν 5,5 εκατομμύρια € δόθηκαν στη Ροδόπη.

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι είχε ήδη δώσει εντολή «Για την επανασύσταση της Επιτροπής αυτής για τα καπνά της Ροδόπης, ώστε να συντάξει και να παραδώσει το πόρισμα της, για την επίδραση των αλλαγών της κλιματικής αλλαγής στις καλλιέργειες καπνών της Ροδόπης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος