Υγειονομικοί: Πρώτα μας χειροκροτούσαν, τώρα μας λιθοβολούν

«Πρώτα μας χειροκροτούσαν τώρα μας λιθοβολούν». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΥΝ, Πέτρος Κετικίδης, με αφορμή την σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας, για το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και της αναστολής εργασίας στους Υγειονομικούς που δεν θέλουν να εμβολιασθούν.

«Ήταν πολλοί που είχαν προγραμματίσει να κάνουν το εμβόλιο, αλλά λόγω της υποχρεωτικότητας και της όλης διαδικασίας που ακολουθείται, ακύρωσαν τον εμβολιασμό τους. Δεν είναι οι Υγειονομικοί-Νοσηλευτές και Ιατροί αρνητές του ιού ή του εμβολίου, απλά λόγω των παρενεργειών που έχουν εμφανισθεί σε άλλους συναδέλφους και των θανάτων στην κοινωνία, -αν είναι από το εμβόλιο- τους κάνουν να είναι διστακτικοί ως προς αυτό», τόνισε ο κ. Κετικίδης.
Επιπλέον πρόσθεσε πως θα συνεχίσουν τον αγώνα, ήδη η προσφυγή τους στο ΣτΕ, πέρασε στην Ολομέλεια και θα συζητηθεί άμεσα, ενώ θα δούνε τι θα γίνει και με τα ασφαλιστικά μέτρα.
Στο ερώτημα πως θα καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ με τους Υγειονομικούς που προτιμούν να μπουν σε αναστολή, παρά να κάνουν το εμβόλιο, ο κ. Κετικίδης απάντησε πως θα ενοικιάσει εργαζόμενους από εταιρείες. Ωστόσο, όπως φάνηκε και από την αναστολή των αδειών από την 1η Σεπτέμβρη, το βάρος θα το σηκώσουν αυτοί που εμβολιάστηκαν, -Ιατροί και Νοσηλευτές- χωρίς ανάσα και ρεπό.
Επίσης ο κ. Κετικίδης ανέφερε πως υπάρχει μια Επιτροπή η οποία ελέγχει τις περιπτώσεις Υγειονομικών, οι οποίοι λόγω του ιστορικού της υγείας τους, δεν μπορούν να εμβολιασθούν.
«Δυστυχώς, αυτή η επιτροπή είναι προσχηματική, καθώς περιπτώσεις συναδέλφων με ιστορικά υγείας που αντίκειται ο εμβολιασμός-αλλεργίες- τα απορρίπτουν και πιέζουν για εμβολιασμό. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα και με νέες κινητοποιήσεις. Ζητούμε να δοθεί παράταση στο μέτρο και κατανόηση και θα θέλαμε συνάντηση με τους αρμοδίους. Υπόψιν πως μόνο μια φορά έχουμε δει τους αρμοδίους υπουργούς Υγείας. Εδώ και 1,5 χρόνο δίνουμε την μάχη… Πριν λίγο καιρό μας χειροκροτούσαν και τώρα μας λιθοβολούν», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κετικίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος