Ξυλαγανή – Ροδόπης: Ένας Σύλλογος…πολλοί πατεράδες

Σε αλλαγές στο καταστατικό του Συλλόγου και στην επωνυμία του προχώρησε ο Σύλλογος Πατεράδων Ξυλαγανής αγκαλιάζοντας όχι μόνο τους πατεράδες του δήμου Μαρωνείας Σαπών, όπως μέχρι πρότινος, αλλά και ολόκληρης της Ροδόπης. «Σύλλογος Πατεράδων Ξυλαγανής και Περιφερειακής Ενότητας Νομού Ροδόπης» είναι το νέο του όνομα και η διάρκεια της θητείας του ΔΣ θα είναι 3ετής. Με την ολοκλήρωση και αυτής της τριετίας που «τρέχει» ο δραστήριος πρόεδρος Βαγγέλης Μουζαλιώτης θα έχει συμπληρώσει 15 χρόνια στο τιμόνι του Συλλόγου.

Μπορεί οι εγγραφές νέων σε ηλικία πατεράδων να μην γίνονται τακτικά, λόγω του δημογραφικού που «πληγώνει» τη Θράκη, αλλά κάθε φορά που κάποιος γίνεται πατέρας το «ραντάρ» του προέδρου και των συνεργατών του, τον εντοπίζει και τον κάνει αμέσως μέλος. «Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που μόλις γίνονται πατεράδες μας καλούν τηλεφωνικά από τη χαρά τους και μας ανακοινώνουν τα ευχάριστα: «Πρόεδρε, έγινα πατέρας γράψε με στο Σύλλογο!» μου λένε» Τέτοιες κλήσεις τα τελευταία χρόνια δέχονται από όλο το Νομό της Ροδόπης . Ωστόσο, ένας ηλικιωμένος, που αποτελεί και το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος, ο κος Χρυσάφης Ζαραβάτης πήρε το βραβείο από τα χέρια του προέδρου. Πατέρας δύο παιδιών εξακολουθεί να είναι πολύ δραστήριος, «ενεργός- δεν σταματάει ποτέ» είπε ο πρόεδρος σημειώνοντας ότι «η μητέρα του απεβίωσε 107 χρονών κι εμείς του ευχηθήκαμε να φτάσει τα 115!»

Μπορεί ο κορονοϊός να ακύρωσε τις συνεστιάσεις, ωστόσο, οι δραστήριοι πατεράδες δεν έχουν «σηκώσει χειρόφρενο» στο φιλανθρωπικό τους έργο. Ίσα – ίσα συνεχίζουν να στηρίζουν πολύτεκνες οικογένειες ή οικογένειες απόρων της περιοχής, παιδιά που διακρίνονται στα γράμματα, στον αθλητισμό και στις τέχνες, να επισκέπτονται με δώρα το γηροκομείο της πόλης, να φροντίζουν με προσωπική εργασία δημόσιους χώρους του χωριού, όπως τα κοιμητήρια κ.α.
Τέλος, ο Σύλλογος Πατεράδων δεν αναστέλλει ούτε τις εκδρομικές του εξορμήσεις, λόγω της πανδημίας, αντιθέτως τις προσαρμόζει στα νέα δεδομένα παίρνοντας μαζί τους ως εκδρομείς: Μόνο εμβολιασμένους! «Θα έχουμε όλοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού μαζί μας και τις μάσκες.» λένε και ανοίγουν πανιά αναχωρώντας για: Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Πάργα και Άρτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος