Ξενώνας κακοποιημένων Γυναικών Κομοτηνής – Ανοικτός και για φιλοξενία Ουκρανών Γυναικών Προσφύγων

Στον αριθμό 14 είναι οι γυναίκες που φιλοξενεί ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών, που βρίσκεται στην Κομοτηνή με την οικονομική συνδρομή του ΕΣΠΑ, αλλά και την βοήθεια του Δήμου Κομοτηναίων.

Μάλιστα με ενέργειες των αρμοδίων, έχει εξασφαλισθεί η συνέχιση της χρηματοδότησης της δομής μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.
Από το 2014 που ξεκίνησε την λειτουργία του έχουν φιλοξενηθεί συνολικά 213 γυναίκες με τα 100 να είναι παιδιά.
Μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, η υπάλληλος της δομής, Βασιλική Γαντά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η δομή και γενικά η Ελληνική Κοινωνία, γυναίκες πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Η κ. Γαντά κάλεσε την Ελληνική κοινωνία να ευαισθητοποιηθεί και μην σιωπά σε περιστατικά βίας, να τα αναφέρει με τους τρόπους που υπάρχουν και στις δομές για τις γυναίκες, στα Συμβουλευτικά Κέντρα, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία.
«Η αλήθεια είναι πως αν και υπάρχουν και η τηλεφωνική γραμμή 15900 και τη ειδική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, δυστυχώς τα περιστατικά με γυναικοκτονίες και κακοποίησης, αντί να μειώνονται, πυκνώνουν και γίνονται και μάλιστα πιο στυγερά ως εγκλήματα. Καλούμε τον κοινωνικό περίγυρο, που σίγουρα κάτι θα έχει αντιληφθεί να μιλήσει πριν να είναι αργά. Πριν θρηνήσουμε θύματα και πριν τα παιδιά αναγκασθούν να μεγαλώνουν με εικόνες βίας. Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις για το πώς θα πρέπει να είναι η σχέση των δύο φύλων, πως θα πρέπει να ανατρέφονται και να διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά, κυρίως από τις μητέρες, ως κορίτσια και ως αγόρια για τον σεβασμό του ανθρώπου από άνθρωπο και ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι κτήμα του άλλου σε μια σχέση», τόνισε η κ. Γαντά.
Επίσης η κ. Γαντά στάθηκε και στις δράσεις που γίνονται λόγω της ημέρας με τον Εμπορικό Σύλλογο Κομοτηνής και τις αφίσες που έχουν τοποθετηθεί, με τα μηνύματα για τη Γυναίκα και τον σεβασμό προς αυτή και τους αγώνες που κάνει.
Μια ακόμη δράση αφορά σε συγκέντρωση βρεφικών ειδών, παιγνιδιών και βιβλίων, σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων και την πρόεδρο, Σταυρούλα Τζατζανά, για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει συγκέντρωσης όλων αυτών των ειδών μέχρι τις 8 Μάρτη, όπου θα γίνει και η παράδοση τους.
Όσοι ενδιαφέρονται και θέλουν να συνδράμουν θα μπορούν να αφήσουν τα είδη που προσφέρουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, αλλά και στην Ελληνική Αστυνομία.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΕΡΤ Κομοτηνής κάθε δεύτερη Τετάρτη 12:00 με 13:00 έχει διαθέσει χρόνο στον Ψυχολόγο του Ξενώνα κακοποιημένων Γυναικών, Χρήστο Σερμπέζη, ο οποίος αναλύει τα φαινόμενα βίας και δίνει οδηγίες για την έγκαιρη αντιμετώπισή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος