Ξενώνας Γυναικών Κομοτηνής: Φωλιά για κακοποιημένες, άνεργες και άστεγες Γυναίκες

Στις 12:00 το μεσημέρι φορείς και σύλλογοι, όπως το Ο Ξενώνας κακοποιημένων γυναικών, το Συμβουλευτικό κέντρο γυναικών, η ΧΕΝ, η ΕΛΑΣ, διοργανώνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κομοτηνής, με αφορμή τη σημερινή διεθνή ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των Γυναικών.

Οι φορείς θα διανείμουν ενημερωτικό υλικό, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και κυρίως τις γυναίκες να μην διστάσουν να καταγγείλουν τη βία που υφίστανται, στις υπάρχουσες δομές.
Τα τελευταία χρόνια η Ελληνική κοινωνία έγινε μάρτυρας πολλών περιπτώσεων γυναικοκτονιών, από τις οποίες συγκλονίστηκε και οργίστηκε για τον βίαιο τρόπο που έφυγαν από τη ζωή νεαρά κορίτσια και γυναίκες.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η Διοικητική Υπάλληλος του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, Βασιλική Γαντά, κάλεσε τις γυναίκες, όσο δύσκολο και αν είναι, όταν υπάρχουν παιδιά, να βρίσκουν την δύναμη και να σπάνε τη σιωπή και τον κύκλο της βίας. «Στον ξενώνα μας αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 20 γυναίκες με τα παιδιά τους. Μάλιστα μέσα στο τρέχον χρονικό διάστημα αναμένουμε και την τοποθέτηση Παιδοψυχολόγου, προκειμένου το κέντρο να παρέχει και τις απαραίτητες φροντίδες ενδυνάμωσης και στα μικρά παιδιά. Ήδη το θέμα θα μπει στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηναίων», τόνισε η κ. Γαντά.

Σύμφωνα με την κ. Γαντά το πρωτόκολλο που ακολουθείται είναι μια σειρά από συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης, ενδυνάμωσης, προκειμένου να κάνουμε τη γυναίκα να αισθανθεί πως υπάρχει διέξοδος και κυρίως να σταθεί στα πόδια της. Το δεύτερο που επιδιώκετε είναι η εργασιακή συμβουλευτική, για τις γυναίκες που για σταθούν στα πόδια τους, θα πρέπει αυτό να συνοδεύεται και από οικονομική ανεξαρτησία. Ήδη τρέχει ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, μέσω του οποίου 2.000 γυναίκες από όλη την Ελλάδα, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται είναι η ολοκλήρωση κάποιων απαραίτητων συνεδριών.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών της Κομοτηνής, έχει περιφερειακή εμβέλεια και αποτελεί μέλος του Δικτύου των δομών των 19 Ξενώνων σε όλη την Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2014 με πόρους του τότε ΕΣΠΑ και συνεχίζει το πολύ σημαντικό έργο του και μάλιστα έχει διευρύνει τη σφαίρα προστασίας του και προς τις άνεργες και άστεγες γυναίκες.
ΥΓ: Παίρνουμε τηλέφωνο τη γραμμή 15900 ή στέλνουμε e-mail στη διεύθυνση sos15900@isotita.gr
Απευθυνόμαστε στην οποιαδήποτε υπηρεσία κοντά μας, ζητώντας βοήθεια, στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κομοτηνής (25310 -33290), στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Κομοτηνής, ή στο 100.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος